MURAT ARKAN

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) öğrencilere yarıyıl hediyesi olarak çanta dağıttı. Ahmet Yenice Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen organizasyona Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Keşan TSO yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yener, Bademlik İlkokulu Müdürü Feridun Dalgıç, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Keşan TSO tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Bademlik İlkokulu 1 ve 5’inci sınıf öğrencilerine yarıyıl öncesi 80 çanta hediye edildi.

AİLELERİNİZE KAZANDIKLARI PARALARI EĞİTİME HARCAMALARINI SÖYLEYİN

Ülkeyi kalkındırmak için çok çalışmanın önemine değinen Helvacıoğlu şunları kaydetti: “Keşan TSO adına bugün hepiniz saygıyla sevgiyle selamlayarak yarın alacağınız karneler öncesi temsilen eğitimin ne kadar önemli olduğunu bugün sizlere karne hediyesi adı altında tüm Keşan’ın hayırlı eğitimlerle daha iyi günlere imza atmasını diliyoruz. Bugünün konusu en büyük mirasın eğitim olduğunu belirtmek istiyorum. Sevgili çocuklar annelerinize babalarınıza söyleyin sizlere ev almasınlar, size tarla almasınlar, size dükkan almasınlar size bütün kazandıklarını eğitime harcamalarını söyleyin. Bir ağabey söyledi deyin. Bizim eğitimimize para harcayın deyin. Kendinizi tamamen büyük adam olmak için harcayın. Allah herkese akıl fikir vermiş. Herkes bu aklı iyi kullanırsa aranızdan biri yarın Cumhurbaşkanı da olur, doktor da olur, mimar da olur, mühendiste olur. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Sizlerden bir baba olarak bir veli olarak bir büyük olarak bir iş dünyasının temsilcisi olarak sizlerden ricamız bir Türkçeyi zaten iyi kullanıyorsunuz, bir yabancı dil öğrenmek, ikincisi girişimci olmak, üçüncüsü iyi bir adam olmak, dürüst ve iyi insan olmak. Sözünde durmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunuzda bu memleketi daha iyi günlere götürmek için çok çaba sarf etmemiz lazım. Ulu Önder Atatürk’ün izinde en büyük hedefimizin çalışarak kazananlardan inancındayız. En güzel mirasın eğitim olduğu düşüncesiyle biz iş camiası da sizleri yarınlara bir iş adamı bir girişimci, bir çalışan bir üreten olarak hazırlamak düşüncesi içindeyiz. Yarın tatil öncesi temsilen gördüğünüz salondaki kardeşlerimize herkesi adına bir karne hediyesi vereceğiz. Gönül isterdi bütün Keşan’a vermek. Sizler şanslısınız, sizler bütün öğrenciler adına bugünkü hediyeyi alacaksınız. Başta öğretmenleriniz olmak üzere evdeki sizlerle ilgilen velilerimiz saygıyla selamlıyorum. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinize başarılar diliyorum.”

Daha sonra söz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ise “Bu hediyeler için Keşan Ticaret ve Sanayi odasına çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.