Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis ve Yönetimi, dün Keşan Belediyesi eliyle yaptırılan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nin 2 katlı otoparkında, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la buluşarak, otoparkın kullanılması konusunda tam destek verdiklerini ifade etti ve Keşan trafiğinin düzeltilmesi adına uygulanacak cezai işlemlerde belediyenin arkasında duracaklarını kaydetti.

Saat 17.00 sıralarında gerçekleşen buluşmada, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş tarafından karşılandı.

ÖZCAN: YENİ PAZAR YERİNİN ETRAFINA PARK YAPTIRMAYACAĞIZ

Ziyarette söz alan Mehmet Özcan, Keşan'ın, tarihinde ilk defa böyle bir otoparka sahip olduğunu belirterek, “Bunların devamı gelecek. Eski İtfaiye yerine yapılacak projede de yer altı otoparkı olacak. 30 adet iş yeri, 200 kişilik nikâh salonu, üstüne de bin 200 ve bin 400 kişilik iki adet düğün salonu yapılacak. Şehir içinde trafik yönünde bazı düzenlemeler olacak. Bunu yapmak için burasının bitmesini bekliyordum. Çünkü park yasağı koyduğunuz zaman, ‘Başkan, ben nereye park edeceğim?’ diyor. Böyle denilince bir alternatif yer gösteremiyorduk. Şimdi alternatif gösterebileceğiz. Yeni Pazar yerinin etrafına park yaptırmayacağız. Parkomat sistemini getireceğiz. Park yasağı koyacağımız yerler olacak. Buranın genel ücretlerini; mecliste grup olarak aldığımız kararı yarın 17.00’de oylayacağız. Ücreti mümkün olduğu kadar cazip tutacağız. Burasını araç parkı için cazip hale getireceğiz. Otopark işi şehirleşmenin olmazsa olmazlarındandır. Bu iş bir kültür işidir. Biraz eğitimle biraz yasal kısıtlamalarla zaman içerisinde otopark alışkanlığı Keşan da kazandırılacaktır.” dedi.

OTOPARK KÜLTÜRÜMÜZ ZAMANLA YERLEŞECEK

1991 yılında Keşan’a geldiğinde Tekel Meydanı’nda araç sayısının az olması nedeniyle istenilen yere araçların park edildiğini, ancak o yıldan beri çok şeyin değiştiğini ifade eden Özcan, “Eski alışkanlıklarımız var; kasaptan et alacağız dörtlü flaşörü yak alışveriş yap. Bu dönemler kapanacak. Belki 1-2 yıl daha zamanımızı alacak ama kapanacak. Zorlama ile idarecilik yapmayı doğru bulmuyorum. Bu otopark kültürümüz zamanla yerleşecek. Sayın Helvacıoğlu ile neredeyse aynı sürelerde göreve geldik. Sayın Mustafa Helvacıoğlu’nu şehir için gösterdiği bu hassasiyetinden dolayı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Diğer kurumlardaki arkadaşlarda da bu var. Bunu artık daha da pekiştirelim. Buraya sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Belediye başkanı olarak benim en büyük kazancım işte bu. Bu şehir hepimizin. Her vatandaş kendini bir belediye başkanı bir kaymakam bir oda başkanı gibi görüp o şekilde davranmalıdır. En son Sayın valimizin daveti ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hayırlı olsun ziyaretine gittik. Kendi bölümümle ilgili kısımları orada anlattım. Sayın Müezzinoğlu’nun sadece kendi bakanlığıyla ilgili kısımlarda bize yardımcı olmuyor. Her konuda bize desteği oluyor ve olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Pazaryerinden istedikleri dükkanlar ile ilgili mutabakata vardık. Bu şekilde Keşan-İpsala-Enez bölgesi kazanacak. Vatandaşlar Edirne’ye gitmeden işlemlerini halledecekler. Burayı beğendiğiniz için çok mutlu oldum. Ben burasını kendime yapmadım. 62 bin insanın parası ile borçlanarak yaptım. İnşallah burası uzun yıllar Keşan’a hizmet edecektir.” şeklinde konuştu.

HELVACIOĞLU: PARK ET, ALIŞVERİŞ ET

Sonrasında söz alan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO adına açıklamada bulundu. “Güvenli otopark-güvenli alışveriş” başlığı ile açıklamaya başlayan Helvacıoğlu, kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti verilecek olmasının, iş dünyası adına sevindirici olduğunu kaydetti. Helvacıoğlu konuşmasının devamında otopark başta olmak üzere çok amaçlı olan Esnaf AVM adı altındaki tesisin, Keşan’a kazandırılmasında emeği geçen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'a, Keşan Belediye Meclisi'ne, Keşan Belediyesi çalışanlarına, siyasilere, müteahhit firmaya ve İller Bankası'ndan alınan kredi aşamasında Pazaryeri Projesi'ne destek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Bu otopark aynı zaman da uzun süreli park edecekler için sağlıklı ve korumalı bir çözümdür. Araçlar güvenli olacak, aynı zamanda doğa ve hava şartlarından korumuş olacaktır. Keşan’ı araçsız çarşı modeli yapacaksak diğer anlamda yayalaşma düşünüyorsak, bu otopark en önemli çözüm başlangıcıdır. Şehirdeki araç yoğunluğuna ve aynı zamanda gürültü ve hava kirliliğine çözüm olacak olan bu kapalı otopark, şehrin ekonomik ve sosyal refahına da katkı verecektir.”

ÜYELERİMİZİN ARAÇLARINA, OTOPARK ÜCRETİNİN EN AZ %50 İNDİRİMLİ OLMASINI TALEP EDİYORUZ

Modern otoparkların, şehirleşmenin ilk adımı olduğunu vurgulayan Mustafa Helvacıoğlu, “Çarşı ve şehir içi ekonomisine de katkı sağlar. Bu aşamada çarşı esnafımıza ve işletmelerimize çok önemli görevler düşüyor, Kendi araçlarını iş yerlerinin önüne park etmemeleri gerekiyor. Otoparka getirmeleri hem kendi işlerinin gelişmesi ve hem de örnek olmaları anlamında önem kazanacak. İş yeri sahipleri mağazalarının önünü boş bırakmalılar ki, kısa süreli müşteri araçları park etsin ve kendi kazançlarına daha fazla katkı sağlasınlar. Otopark konusunda bizimde Belediye Başkanımızdan isteğimiz var; Alıştırma sürecinde ücretsiz olan otoparkın, ücretli olması halinde Ticaret Odası ve Esnaf Odalarına kayıtlı olan üyelerimizin araçlarına, otopark ücretinin en az %50 indirimli olmasını talep ediyoruz. Sebebi de; araçlarını otoparka getiren esnafımız şehir içi trafik yoğunluğunu azaltması ve alışkanlıklardan vazgeçmesi konusunda bu talep önemli bir çözüm olacaktır. Çarşı Esnafından isteğimizde, yüklü alışveriş yapan müşterilerinin alışveriş çantalarının veya sepetlerinin otoparkta bulanan müşteri aracına kadar getirmeleri için gerekli desteği vermelerini beklemekteyiz. Kent Merkezlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel cazibesini arttırmak istiyorsak; Bu konuda Belediyemiz ile yapılacak olan her türlü çalışmaya destek vereceğimizi Keşan TSO olarak bildirmek isteriz.” dedi. Son olarak, Keşan trafiği, alışverişi ve yayalaşma düzenlenmek isteniyorsa, Keşan Belediyesi'nin; vereceği kararlarda, uygulayacağı kuralarda, yapacağı cezalarda Keşan TSO olarak arkasında duracaklarını söyleyen Helvacıoğlu, “Sebebi de bu şehri cazibeli bir merkez yapacaksak, belediyenin aldığı kararlarda dimdik duracağız. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum.” dedi. Özcan da bu destek nedeniyle Keşan TSO'ya teşekkür etti.