Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nın Ortak Komiteler Toplantısı ile Saros Körfezi için hazırlanan www.sarosdanenerde.com adlı internet sitesinin tanıtımı, önceki akşam gerçekleştirildi.

Saat 18.30 sıralarında, Keşan TSO Konferans Salonu’nda başlayan toplantıya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve komite üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, “Meclis toplantısı ile Ortak Komiteler Toplantısı’nı birleştirdik. Biliyorsunuz ki kaymakamımız Keşan’a yeni teşrif ettiler. Hem kaymakamımızı tanımak için hem de yeni gelen kaymakamımıza Keşan’ımızı ve bölgemizi hızlıca görsellerle tanıtmak istedik. TEPAV’a Hamzadere Bölgesi’ni tanıtan Keşan’ın dünü bugünü ve geleceği adı altında bir çalışma yaptırdık.” dedi.

ÖZDER: İLÇENİN BİRİKMİŞ SORUNLARI VAR

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de ilçede kısa bir süre önce göreve başladığını ifade ederek, şunları söyledi: “İlçeyi tanımaya çalışıyoruz. İlk önce iş dünyasının bu konuda bizi hızla bilgilendirme isteği oldu. Ben de seve seve kabul ettim. Beraber fuar gezimiz de oldu. Orada da bölgemizi biraz tanıdık. İlçenin her ilçede olduğu gibi birikmiş sorunları var. Keşan’ın bir de buraya özgü sorunları var. Bunları da zaman içinde tanıyarak, her türlü katkıyı vermeye çalışacağız. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”

‘SAROSDANENEREDE’ PROJESİ

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu  ise Saros Körfezi’yle ilgili yaklaşık 6 aydır bir program üzerine çalıştıklarını dile getirerek, “Bu çalışma ‘sarosdanenerede’ isimli bir projedir.  www.sarosdanenerde.com’u kurduk. Önümüzdeki yaz faaliyete geçecek. Saros Körfezi’ni tamamıyla tanıttık. Saros Körfezi’nin içinde oteller nerede, restoranlar ve benzin istasyonları nerede, bunları vatandaşların hizmetine sunduk. Hepimiz beraber tanıtma fırsatı bulduk. Bu siteye girdiğimiz zaman, ‘Saros neresi? Nerede kalınacak nerede yemek yenecek?’ güzel bir proje hazırladık. Projeyi odamız yürütecek. Firmalarımız da orada olacak. Faydalı ve güzel olacağına inanıyorum. 2 dakikalık kısa film ve 18 dakikalık da bir tanıtım filmi hazırladık. 18 dakikalık olan film sitemizde yüklü olacak. 2 dakikalık kısa filmi de zaman zaman reklamlarda kullanacağız.” diye belirtti.

Konuşmadan sonra toplantıya katılanlara Saros Körfezi için hazırlanan film izlettirildi. Mustafa Helvacıoğlu, daha sonra odanın faaliyetleri hakkında slayt sunumu eşliğinde katılımcılara bilgi aktardı.

FAALİYETLER…

Satır Et ve İpsala Pirinci olarak bölgede 2 adet tescilli lezzet olduğuna dikkat çekerek, “Gıda OSB’nin tüzel kişilik kazanmasına bir adım kaldı. Bunda birlikte çaba sarf edeceğiz. Biraz sorunlarımız var. Mera’dan hazineye geçmesi konusunda sıkıntılarımız var. Bu konuyu biran önce tamamlamamız lazım. Hamzadere Kalkınma Raporu taslağı hazır. 3 Aralık’ta saat 15.00’de bölgede neler yapılabileceğinin açıklamasını yapacağız. Keşan TSO önderliğinde başlatılan destek kampanyaları mevcut. Yeni doğan bakım ünitesi ve palyatif bakım odası, koroner yoğun bakım üniteleri hayırsever iş adamlarımızla hastanemize kazandırıldı. Şuanda da onkoloji servisini yapmak üzere bir proje hazırladık. 15 gün içerisinde açılır. Münih kentinde karşımıza acı bakla çıktı. Acı bakladan üretilen ürünleri piyasaya süren firmayı inceleme fırsatı bulduk. Acı bakladan içecek, yoğurt, dondurma, krem peynir gibi gıdalar üretiyorlar. Yani sütü kaldırmışlar. Fabrika yetkilileri Keşan’a gelerek fabrika kurabileceklerini ifade ettiler. Ayçiçeği fiyatına alıcı bulunuyor.”