Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel:

Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel, yapımı devam eden Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi tamamlandığında sadece yerli esnafa değil dışarıdan gelen pazarcılara da yer verilmesi gerektiğini savundu.

YENİ PAZARYERİNDE DÜKKANLAR KEŞANLI ESNAFA VERİLMELİ

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi hizmete girdiğinde belli bir düzenin sağlanması için Belediye ile iş birliği içerisinde çalışılması gerektiğini belirten Yüksel, “Önümüzdeki seçimler sonucunda belediye başkanımız kim olursa olsun parti gözetmeksizin uyum içerisinde çalışacağız. Pazaryerinde düzenleme yapılırken oda olarak, konunun içerisinde olduğumuz için bize de danışılacağını düşünüyoruz. Dükkanlar konusunda burada Keşan esnafı varken dışarıdan birine yer verilemez diye düşünüyorum. Öncelikle Keşanlı esnafıma yer verilmeli. Bu konuda farklı bir şey olacağını da düşünmüyorum. Ancak pazarcı esnafı konusunda sıkıntı var. Dışarıdan gelen esnaflarımızı oraya nasıl yerleştireceğiz?  Malkara’dan ya da yakın bazı ilçelerden gelen esnafa da buradan belirli oranlarda  yer vermezsek bizim de pazar hayatımız biter. Bu nedenle dışarıdan gelen esnaflarımızı da düşünmeliyiz.” dedi.

SOKAK ARASINDA PAZAR KURULMAYACAK

Yeni yerde 840 dükkan bulunduğunu ve 420 pazarcı esnafının da tezgah açabileceğini söyleyen İsmail Yüksel, “Proje tamamlandıktan sonra sokak aralarında pazar kurulmayacak. Bu nedenle bize 600 kişinin tezgah açabileceği bir alanın yaratılması lazım. Tezgahların boylarını ayarlarsak sıkıntı olmaz. Pazaryeri ile Keşan pazarı güçlenecek. Burada bir hareket alanı olacak. Bu proje içerisinde yer alan büyük dükkanlarda bankalara yer vermeliyiz. Proje içerisindeki büyük dükkanları, marketlere kaptırmamamız lazım. 400 metrekare olan 4 dükkan var. Bütün bu konuları çok iyi değerlendirebilmemiz gerekiyor” dedi.

GEÇİCİ DÜKKANLARDA İŞLER BOZUK

Açıklamasının sonunda eski itfaiye binasının çevresinde kurulan geçici dükkanlarda yaşanan ödeme sıkıntısına değinen Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafımızın işleri gerçekten çok bozuk. Belediyemiz mecburen tebligat gönderiyor. Belki de müfettişler ‘Hani bu alacakların tahsilatı?’ diyor. Bu durumda olan bazı esnaflarımızın banka hesaplarına bloke kondu. Bunun haricinde bir işlem yapılmayacak.”