Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel, dün yaptığı açıklamada, Erikli Sahili Pazaryeri’nin yıkım kararı ve yerine yapılması düşünülen yeni işyerlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAZI ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ LAZIM

Yıkım kararının ardından pazaryerindeki dükkanların Pazartesi gününe kadar boşaltılmasıyla ilgili tebligatların işyeri yeri sahiplerine yapıldığını belirten Yüksel, şöyle konuştu: “Erikli Sahili Pazaryeri’nde daha güzel bir yapılanmaya gidileceğinden eminiz. Başkanımız bugüne kadar esnafa verdiği sözleri hep yerine getirdi. Artık Erikli’de bazı şeylerin değişmesi lazım. Mevcut alana 4 köşe olacak şekilde bir proje hazırlayarak belirli yerlerden giriş çıkış verebiliriz. Dükkanların arka tarafına tezgah açılmamalı ve tüm dükkanların tezgahları pazaryerine doğru olmalı. Tıpkı alışveriş merkezlerinde olduğu gibi. 2 katlı dükkanlar isteniyor. Ancak esnafın borcu ve borçların ödenmesi lazım.”

BAZI SÖYLEMLER VAR

Pazaryerinde şu anda 40 dükkan bulunduğunu ifade eden İsmail Yüksel, Ancak dükkan sayısında artış olabilir. Oradaki esnaf arkadaşlarımızın şeklinde söylemleri var. Oraya gelecek olan yine Keşanlı kişiler. O vatandaşlarımız da para kazansın. 20 senedir bir şekilde orada para kazanıldı. Şuandaki oluşuma da olumlu bakılıyor. Yaz sezonu öncesindeki karara olumlu bakılmamasının tek nedeni yeni dükkanların sezona yetişmeyecek olmasıydı.” dedi.

BAZI İŞYERLERİNİN ÇOK BÜYÜK OLMASINA GEREK YOK

Erikli’de işyerlerine ihtiyaç olduğunu dile getiren Yüksel, Bazı işyerleri yıkıldı ve bu sezon sıkıntılar oldu. Vatandaşın vakit geçireceği alanlar yoktu. Yeni projenin yapımı ile ilgili bazı görüşmelerde bulunacağız. Esnaflarımızın bazı talepleri var. Yapılan işe göre dükkanların metrekarelerini belirleyeceğiz. İşyerlerinin çok büyük olmasına gerek yok. Herkes yaptığı işe uygun dükkan istesin. Bu işin bir bedeli var. Örneğin 30 metrekare dükkanın bedeli 30 bin TL olacak. Bunun ne kadarı peşin ödenecek. Projenin tamamlanmasıyla Erikli’de bir düzen ortamı oluşacak. Eski görüntüsünden uzak olacak.” diye konuştu.

HERKES ALDIĞI HİZMETİN BEDELİNİ ÖDEYECEK

Erikli Sahili Pazaryeri’nin önümüzdeki sezon daha modern bir görünüşe kavuşacağının altını çizen İsmail Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafımız orada para kazanacak. Bu proje olmasıydı hiç bir şey olmayacaktı. Pazaryeri kurulacak ve çirkin bir görüntü olacaktı. Başkanımız esnafımıza verdiği sözleri tutuyor. Her zaman esnafın yanında oluyor. Oradaki dernek de faaliyetlerini hızlandırıyor. Esnafımız da alınan karardan memnun. Ancak şüphesi var. Borcu olan esnaflarımız borçlarını ödeyecek.  Herkes aldığı hizmetin bedelini ödeyecek. Belki de başkanımız peşinat konusunda da yardımcı olacaktır.”