Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, yaptığı açıklamada, ev alacak veya kiralayacak olan kişilerin, dernek üyesi emlakçılardan güvenle alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Keşan’da yaklaşık 30 emlakçının derneğe üye olduğunu söyleyen Güngör, yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle sahil bölgelerinde artacak olan “Ayakçı” diye tabir edilen kişilere vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

EMLAKÇI İLE SÖZLEŞME İMZALANMALI

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kayıt dışı emlakçılık işlerinde ciddi bir artış olacağını söyleyen Olcay Güngör,  şöyle konuştu: “Burada vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken konu bir ev ve iş yeri alacaklar veya kiralayacak olan vatandaşlarımız mutlaka emlakçı ile sözleşme imzalamalı. Çünkü başlarına bir sorun geldiğinde karşılarında muhatap görecekleri, dernek üyelerimiz ve derneğimiz olacaktır. Ben de başkan olarak bütün dernek üyelerime kefilim bu konuda. Ev satacaklar, gelip bizim herhangi bir üyemizle sözleşmesini yapsın. Biz de bunun dernek olarak yanındayız.”

DERNEK OLARAK HERKESİN YANINDAYIZ

Geçtiğimiz sezon kaçak emlakçılık yapanlardan çok sayıda şikâyet geldiğini aktaran Güngör, “Bize gelen çok sayıda kişi diyor ki, evimi kiraya verdim ama kiracı ile emlakçı benim dışımda başka anlaşma yapmış gibi çok sayıda sorunlar yaşıyor. Yine evlerinden eşya kaybolduğunda karşılarında muhatap bulamıyorlar. Ama dernek üyesi emlakçılarla bu tür işler yapılmış olsa, her türlü sorunda karşılarında muhatap olacak birilerini bulabilirler. O nedenle, kimsenin başının ağrımaması için biz dernek olarak herkesin yanındayız. Bizim derneğimize kayıtlı 30 tane emlakçı var.  Bu kişiler sadece Keşan değil, tüm Edirne çapında faaliyet gösteren arkadaşlarımız. Enez’den tutun, Adilhan’a kadar tüm Saros Körfezi’ne faaliyet gösteren arkadaşlarımız. Derneğimize üye emlakçı arkadaşlarımızın firmaları ise şöyle; Zirve Emlak, Kardelen Emlak, Kabakan Emlak, Can Emlak, Aytaç Emlak, Akalın Emlak, Ersin Emlak, Gökçe Emlak, Senem Emlak, Mecidiye Emlak, Trakya Emlak, Onur Emlak, Çelik Emlak, Tuncel Emlak, Konu Emlak, Maris Gökçem Emlak, Seçkin Emlak, Öztürk Emlak, Sevimler Emlak, Kahramanlar Emlak, Enez Emlak, Ainos Emlak, Mecidiye Saros Emlak, Konu Emlak, Trakya Emlak, Yakamoz Emlak, Sahibinden Emlak, Soras Gökçetepe Emlak, Mecidiye Emlak, Çapari Emlak” dedi.

KAÇAK EMLAKÇILIK YAPANLAR AÇACAĞIMIZ KURSA KATILSIN

Güngör, sözlerinin devamında ise Saros Körfezi denince akla sadece Erikli’nin gelmemesi gerektiğini ifade ederek; sözlerini şöyle tamamladı: “Enez’den Adilhan’a kadar her yer bizim sahilimiz, Saros Körfezi’nin sahili. Ayakçı dediğimiz kişiler de sadece Erikli’de bulunmuyor. Bu anlamda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın açtığı emlak kurslarından dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Ama artık bu kurslar dikkate alınmayacak. Biz şimdi dernek olarak kurs açıyoruz. Daha doğrusu dernek genel merkezimiz tarafından kurs açılıyor.  Kırıkkale Üniversitesi ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Federasyona bağlı odalar ve derneklerin açacakları emlak danışmanlığı mesleki eğitim kursları yapılacak. Buna dernek üyelerimiz de yeni üye olacak kişiler de katılabilir. Bu kurslarımız yılda 1 kez açılacak. Bu kurslara bir gün katılarak üyelerimiz ve emlakçı olmak isteyen kişiler, usta öğretici olarak kabul görecek ve belgelerini alacak. O nedenle ben bu işi kaçak yapan arkadaşlarımıza sesleniyorum. Bu kurslara katılsınlar, hem işi resmi yapsınlar hem de kazançları daha da artsın. Ben kısa süre içersinde açılacak olan turizm sezonunda tüm emlakçı arkadaşlarımız hayırlı işler diliyor, bol bereketli ve kazançlı bir sezon olmasını temenni ediyorum.”