Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geçen Nisan ayında ihalesi yapılarak 3 yıllığına aylık 2 bin 100 TL fiyatla İşletmeci Mustafa Suat Bekyar’a kiralanan 80 dönümlük Cennettepe Tesisi, dün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Saat 15.00 sıralarında başlayan açılışa; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan, Sanatçı Adnan Şenses, Keşan Belediye Meclisi Üyeleri, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Konukların Yörük Çadırı’nda yerini almasının ardından önce ikramda bulunuldu, ardından da resmi açılışı gerçekleştirecek kurdele kesildi.

Bu sırada konuşan Mehmet Özcan şunları söyledi: “Burası en az 6 yılın emeği sonunda bu hale getirilmiş bir yer. Bu tepeye ve karşıdaki tepeye (Değirmentepe) geçen dönem çok gezilerim oldu. Kafamda bir şeyler canlandırdım. Karşı tarafı hayata geçirdik şimdi sıra bu tarafta. Burasını, Kent Ormanı yapabilmek için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden talep ettik. Yasalara uygunluğu gerçekleştirildikten sonra bu bölge, C tipi piknik ve mesire yeri olarak Orman Genel Müdürlüğü’nden tescillendi. Piknik ve mesire yerlerinin mevzuata uygun projesini hazırlattık, burasını belli bir süre kullanma hakkı verildi. 4 yıllık bir çalışmayla bu tesisi ihaleye hazır hale getirdik. Hemen birden yapıp, kesemize dokunmasın dedik. Bu nedenle her sene bir şeyler ilave ettik. Önce muhafazaya aldık. Kısa süre önce burasını bitirdik ve ihale ile kullanım hakkını almak da Suat Bey’e kısmet oldu. Aylık 2 bin 100 lira kira bedeliyle burayı kiraladılar. Ben Suat Bey’in işletmeciliğinden daha önceki ve şu anda hâlâ çalışan mekanından bildiğim için böyle bir kişiye işletmeye verilmesinden mutluluk duyuyorum. Eminim burada işletmeciliğinin verdiği tecrübeyle çalışacak. Bizler Keşan’da kavşak noktasındayız. Burasını, yollarımızdan gelen geçenlere bir çekim merkezi haline getirip, emeklerimizin karşılığını görmemiz bize mutluk yaşatır. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Konuşmanın ardından kurdele kesildi ve tesis gezildi.

AKINCI: “KEŞAN’DA İLKLERİ YAŞATACAĞIZ”

Açılış sırasında gazetecilere bilgi veren Tesis Müdürü Tuğçe Akıncı şunları söyledi: “Yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, jimnastik aletleri, hayvanat bahçesi ve iki midilli biri tay olmak üzere 3 tane atımız var. Restaurantımız var. Kapalı ve açık olmak üzere iki bölümde. Açık alanda müşteriler dilerse kendi kasabımızdan etlerini alıp tesisimizin sağlayacağı mangallarda pişirilebilecek. İsterler ise restaurant kısmından da sipariş edebilirler. Ayrıca bir de çadır kafemiz var. Çadır kafede nargile ve waffle ikramımız var. Kumda kahve pişiriyoruz. Keşan’da kumda kahve hiçbir yerde yok.

Akıncı, tüm Keşan halkını Cennettepe’yi görmeye davet etti.