SARDOS ve KEDOST’tan 4 kişinin de yer aldığı ve Keşan Belediyesi’nin desteklediği 13 kişilik “100’üncü Yılda Ata’mızın Yolunda Abideden Anıtkabir’e” bisiklet ekibi, dün sabah saatlerinde Keşan’a geldi. Keşan’a gelen bisikletçilere Değirmentepe Restaurant’ta Keşan Belediyesi tarafından kahvaltı verildi.

Saat 09.30 sıralarında başlayan kahvaltıya; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ve bisikletçiler katıldı.

Çanakkale Şehitleri Abidesi’nden aldıkları toprağı Anıtkabir’e götüren grup adına konuşan Eyüp Selim Lüleci, “Ekip toplam 670 km. mesafe kat ederek, 18 Mart 2015 tarihinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni bize armağan eden 250.000 şehidimizin yattığı Şehitler Abidesi’nden aldığı toprağı Ata’mıza, Anıtkabir’e ulaştırdı. Toprağı teslim ettiğimiz Anıtkabir Komutanı Piyade Albay Muzaffer Taytak tarafından büyük ilgiyle karşılandık. Mutluyuz, gururluyuz. Milli değerlerimiz ve bu değerlerin korunması konusunda her türü projede desteğini esirgemeyen ve sahip çıkan Keşan Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yol güzergâhı boyunca yaşadıkları anıları Başkan Özcan ile paylaşan bisikletçi grubu, Anıtkabir’den aldıkları günün anlam ve önemine ilişkin küçük hediyeleri kendisine verdi.

Keşan Belediyesi’nin sosyal ve tarihi projelerin her zaman destekçisi olduğunu aktaran Özcan da gruba Keşan bölgesinin özellikleri ve Keşan Belediyesi’nin faaliyetlerini anlatan dokümanların olduğu çantalar hediye etti.  

Bisiklet ekibinde şu isimler yer aldı; Faruk Eker (Keşan), Muammer Taşkıran (Keşan), Ayhan Altındiş (Keşan), Mahmut Aksu (Keşan), Şakir Çorbacı (Çanakkale), Bülent Çakıroğlu (Çanakkale), Hülya Kirenci (Çanakkale), Oktay Doğramacı (Bursa), Ali Kahriman (Çanakkale), Eyüp Selim Lüleci (Çanakkale)