Kaymakam Dınkırcı: “Keşan’a tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi bölgesi kurulmasında sonsuz fayda var”

Kaymakam Bekir Dınkırcı, Keşan’ın marka değerlerinin tarım, hayvancılık ve turizm olduğuna dikkat çekerek, “Bölgemize tarım ve hayvancılığa dayalı bir organize sanayi bölgesi kurulmasında sonsuz fayda var. Bu konuyla sayın valimiz de çok yakından ilgileniyor” dedi.

Keşan’da yaklaşık 2.5 yıldır görev yaptığını hatırlatan Dınkırcı,Keşan tarım ve hayvancılık konusunda gerçekten marka bir yer. Keşan’a bir ihtisas sanayi bölgesi kurulmasında çok fayda olacak. Bu konuyla ilgili geliştirilen alternatif projeler var. Sayın valimiz bu konuyla çok yakından ilgileniyor. Biz de buradaki ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcilerinden görüş alıyoruz” şeklinde konuştu.

YATIRIM İÇİN GELENLER YER SORUNU İLE KARŞILAŞIYOR

Keşan’ın mevcut 564 bin dekar tarım arazisi ile yatırımcıların ilgisini çektiğini de kaydeden Dınkırcı,Bize sık sık bilgi almak için gelen yatırımcılar oluyor ama bu yatırımcıların karşısına yer sorunu çıkıyor.  Bu sorun nasıl çözülecek?  Bölgenin marka değerleri tarım ve hayvancılık. Keşan’a tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi bölgesi kurulmasında sonsuz fayda var” diye konuştu.

YA PAŞAYİĞİT YA DA İZZETİYE’DE OLACAK

Dınkırcı, söz konusu organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak henüz bir yer seçiminin yapılmadığını da belirtti ancak en uygun yer olarak iki yer bulunduğunu, bunlardan birinin Paşayiğit beldesi, diğerinin de İzzetiye köyü yakınlarında olduğunu söyledi.