HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 1. Dönemi dün sona ererken, Keşan’da 53 resmi, 28 özel olmak üzere toplam 81 kurumda, 874 öğretmen ile 13 bin 63 öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

Karne törenleri ise Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz’ın katılımıyla 09.45’te Anafartalar İlkokulu’nda, 10.30’da ise Cumhuriyet Ortaokulu’nda yapıldı. Çiçeklerle karşılanan Özder ve Saz, öğrencilere karne ve belgelerini dağıttı. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, karne dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, “Fazla büyük bir sorunumuz olmadan 1’inci dönemimizi bitirdik. İnşallah 2’nci dönemi de yine aynı şekilde sorunsuz tamamlarız. Eksiklerimiz oluyor ama bunları görerek tamamlıyoruz. Velilerden gelen önemli bir şikayetimiz olmadı. Okullarda fiziki şartlar kötü değil. Eksiklerimizi bu konuda da tamamlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz tatilde dinlensinler ve bol bol kitap okusunlar.” dedi. Nuri Özder ve İlhan Saz daha sonra Yekta Baydar Ortaokulu’nda, il genelinde yapılan deneme sınavında 5’inci sınıflarda okul 1’incisi, Keşan 2’ncisi ve Edirne 3’üncüsü olan Nisa Boyalık ile dereceye giren diğer öğrencilere plaketlerini takdim edildi.

Türkiye genelinde ise İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim alan yaklaşık 18 milyon öğrenci yoğun bir çalışma dönemini geride bırakarak, iki hafta sürecek yarıyıl tatiline çıktı. Dün karne alan öğrenciler 23 Ocak-3 Şubat arasında tatil yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak.