Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Keşan FM’de çarşamba günleri yayımlanan ve sunuculuğunu Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Mecbure Yılmaz’ın yaptığı “Bir Nefes Sıhhat Programı”nda dün, iki konuk, iki farklı konuda görüşlerini açıkladı.

Saat 14.15’te başlayan programın ilk bölümünde, 1-7 Mart 2013 tarihleri arasındaki “Yeşilay Haftası” nedeniyle, Yeşilay Cemiyeti Keşan Temsilcisi ve KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Kök, “Cemiyetin Faaliyetleri” hakkında bilgi verdi. Ardından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”  kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, “Aile İçinde Kadına Şiddet” konusunu işledi.

KEŞAN’DA 84 KADINA ŞİDDETE KORUMA KARARI VERİLDİ

Programa, “Önce kadınlar” diyerek başlayan Yılmaz, sözü Karaağaçlı’ya bıraktı. Aile içinde kadına şiddete dikkat çeken Nergis Karaağaçlı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak “Aile içi şiddet, eşinizin size ya da çocuklarınıza, sizinle aynı evde yaşayan akrabalarınıza, akrabalarınızın da size ya da evdeki diğer kişilere, evli olmanıza rağmen kendi isteğinizle ya da mahkeme kararıyla ayrı evlerde yaşadığınız eşinizin, size yönelik, tehdit, baskı ve kontrol içeren, fiziksel, cinsel, ekonomik ya da psikolojik zarar görmenize ya da acı çekmenize neden olan her türlü davranıştır.” dedi.   Karaağaçlı, kadına şiddetin asla tasvip edilmediğini ve devletin, sığınma evleriyle kadınlara her türlü desteği sağladığını, Türkiye Barolar Birliği’nin de şiddet görmüş kadınlara hukuksal ve psikolojik destek sağlandığını belirtti.

KEŞAN’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA VERİ TABANI OLUŞTURULUYOR

Nergis Karaağaçlı, sözlerinin devamında, Keşan’daki durumu özetleyerek, şöyle dedi: “İlçemizde bakanlığa ya da belediyeye bağlı bir kadın koruma evi bulunmamaktadır. Müdürlüğümüz, yasalar çerçevesinde, aile mahkemeleri tarafından verilen koruma kararları çerçevesinde veri tabanı oluşturmaktadır. Keşan’da 84, İpsala’da 17 ve Enez’de 5 olmak üzere bölgemizde toplam 106 kadına koruyucu tedbir verilmiştir. Bunlar sadece bize ulaşan sonuçlardır. Durumun daha da vahim olduğunu söyleyebilirim.”

KÖK: YEŞİLAY’IN RENGİ SOLDU

Daha sonra söz alan Kök ise önce Yeşilay’ın ülke genelindeki sonra da Keşan’daki yapılanmasını şöyle özetledi: “Biz konunun uzmanı değil, gönül elçisiyiz. Faaliyetlerimizi de olarak nitelendiriyoruz. Çünkü sözlerimiz kişilerin özel yaşantısına değil de gönüllere hitap edecek. Kısaca belirtmek gerekirse Yeşilay’ın rengi biraz soldu. Trakya’da Yeşilay Cemiyeti’nin şubeleri yok! Gençlerimiz Kurtuluş Savaşı’nda alkol ve frengiyle karşı karşıya kaldı. Tehlikenin varlığına dikkat çekilmek için Yeşilay Cemiyeti kuruldu. Yeşilay, Keşan’da ve ülkenin her yerinde gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmayı amaçlar. Faaliyetlerimiz de bu yönde olacak.”