Önceki akşam, Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği bünyesinde Yenimescit Mahallesi'nde faaliyet gösteren aşevinde çıkan yemekten alarak yiyen 101 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği bünyesinde Yenimescit Mahallesi'nde faaliyet gösteren aşevinde yaklaşık 225 aileye Keşan Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca sağlanan erzaklarla yapılan yayla çorbası, kıymalı mercimek ile salçalı makarnadan oluşan iftarlık yemek dağıtıldı. İftardan sonra çoğu çocuk 101 kişi mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi şikâyetleriyle ambulans, taksi ve özel araçlarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi tanısıyla tedavi altına alınarak serum takılan hastalar, acil servis ve polikliniklerin bulunduğu B Blok’a sedyeler konularak oluşturulan bölümde müşahede altına alındı.

Keşan Devlet Hastanesi’nde görev yapan uzman doktorlar ve çok sayıda pratisyen hekimde hastaneye çağırıldı. Yapılan muayene ve kontrolde zehirlenenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlendi. Bazı hastalar tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hastane önünde toplanan hasta yakınları ise, yaşananlara tepki göstererek, “Zehirlenmelerin sebebi dağıtılan yemekler. Şu anda rahatsızlanan çocukların tamamı yedikleri yemekleri kusuyorlar. Çok sayıda çocuk zehirlendi. Hastane içerisinde rezillik. Bu akşam yemekleri kim verdiyse, resmen insanların sağlığıyla oynadılar. Gelenlerinde hepsi çocuk.” dedi. Polis, hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

BİLGİ ALDILAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Hüseyin Boyalık, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar da hastaneye gelerek, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan’dan bilgi aldı.

ALINAN NUMUNELER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlilerince, aşevindeki yemeklerden alınan numuneleri Edirne Gıda Kontrol Laboratuarı ve Edirne Halk Sağlığı Laboratuarı’na gönderildi.

KAYMAKAM 02.30’DA HASTANEYE GELDİ

Saat 23.00 itibariyle Acil Servise başvuran hastaların ardından Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı da saat 02.30 sıralarında hastaneye gelerek yaşanan olayla ilgili bilgi aldı. Hastane yetkilileri ile özel bir toplantı yapan Dınkırcı, hastane çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

DINKIRCI: BİR ŞEY SÖYLEMEK YANILTICI OLUR

Kaymakam Bekir Dınkırcı, zehirlenenlere tıbbi açıdan gerekli müdahalenin yapıldığını bildirirken, “İlçe Sağlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz durumu değerlendirecek. Şu an itibariyle sağlık yönüyle ilgileniyoruz. Daha sonra gereken çalışmalar yapılacak. Tahliller sonuçlanmadan bir şey söylemek yanıltıcı olur.” dedi. Bekir Dınkırcı, daha sonra hastaneden ayrıldı. Sabahın ilk saatlerine kadar gerek ambulanslarla gerekse kendi imkanlarıyla çok sayıda kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

KAYMAKAMLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Dün, saat 14.30 sıralarında ise Keşan Kaymakamlığı tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “07.07.2015 günü saat 23.30 ile 08.07.2015 günü saat 04.00’e kadar toplamda 101 vatandaşımızın İlçemiz Devlet Hastanesi Acil Servisine Bulantı, Kusma, İshal şikâyetleri ile başvurması ve vatandaşların 07.07.2015 günü İlçemiz İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından verilen iftar yemeği sonrası rahatsızlandıklarını beyan etmişledir. Her yıl Ramazan ayı süresince geleneksel hale gelen, malzeme desteğinin, Keşan Belediyesi, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara adı geçen dernek tarafından sıcak yemek olarak dağıtılmaktadır. İlçe Kaymakamımız Sayın Bekir Dınkırcı olay ile ilgili İlçemiz Devlet Hastanesi Acil servisine bizzat geçerek, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr Ergün Kurtar, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurrettin Alparslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan KIYIM ile birlikte hastaneye gelen vakaların artması nedeniyle acil servis nöbetçi görevlilerimiz dışında, çocuk, enfeksiyon, mikrobiyoloji, kardiyalog, genel cerrahi, dahiliye doktorları olmak üzere, 3 pratisyen hekim ve yardımcı sağlık personeli ile birlikte toplam 25 personel görevlendirilerek durum kontrol altına alınmış, gerekli muayene tetkik ve tedavileri titizlikle takip edilerek, hastaneye başvuran 101 vatandaşımızdan hayati tehlikesi olan vatandaşımızın olmadığı, tedavileri sonucunda şifa ile taburcu edilmişlerdir.