Keşan’da, geçen Pazartesi akşamı, 16 yaşındaki bir çocuğun bonzai içerek öldüğü iddia edilen evde Fethullah Gülen Cemaati sempatizanlarının kaldığı yönündeki bilgiler üzerine polis 5 ayrı eve daha operasyon düzenledi. Polis ekiplerince gözaltına alınan 20 şüpheliden 16’sı, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli “Terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandasını yapmak” iddiasıyla savcılığa sevk edildi. Şüpheliler savcılıktaki ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. 

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı, saat 19.45 sıralarında, Kerem K. iddiaya göre sentetik uyuşturucu maddesi bonzai içtikten sonra öldü. Büyük Cami Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'ndeki apartmanda meydana gelen ölüm olayı üzerine ev arkadaşları R.A. (24), E.K. (20), C.G. (19), ve A.D. (19) gözaltına alındı. Polis 4 şüphelinin sorgulamasında, evin Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olabilecek bilgi ve belgelere ulaştı. Yapılan soruşturmada ilçede FTÖ’ye ait 5 ev daha bulunduğu tespit edilerek mahkeme kararı ile arama yapıldı. Evlerde kalan çoğunluğu üniversite öğrencisi 20 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 20 zanlı gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgisayar, flaş bellek, bazı defter ve kitaplara el konuldu.
KOD ADLARIYLA TANIYORUZ
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 20 şüpheliden 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların ifadelerinde, “Biz bu evlerde kalıyoruz. Kamplara katılıyoruz. Kira paramız ya da harçlığımız yetmediği zaman ağabeylerimiz tamamlıyor. Biz onları kod adlarıyla tanıyoruz. Gerçek isimlerini bilmiyoruz.” dedikleri öne sürüldü.
4 ŞÜPHELİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
Gözaltında bulunan ve cemaat içerisinde “Ağabey” olarak tanımlanan üniversite öğrencisi R.Ç. (23), Y.P. (22), Y.E.G. (21) ve H.C. (21), işlemlerinin ardından “Terör Örgütüne Üye Olmak ve Propagandasını Yapmak” iddiasıyla savcılığa sevk edildi. 4 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı ve şüphelilere “Kumpas kurduğu” iddiasıyla 69 şüpheli hakkındaki hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, 1 numaralı sanık olan Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarmıştı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye’de ilk kez cemaat evlerinde kalan çoğunluğu öğrenci için operasyon düzenlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.