Cumhuriyet Meydanı’nda saat 22.00'de başlayan mevlide, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Edirne İl Genel Meclisi’nin Ak Parti’li Üyesi Adnan Vural, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, STK temsilcileri ve yaklaşık bin vatandaş katıldı. Mevlit, Keşan merkez ve köy imamları tarafından okundu.

Mevlidin ardından konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, "15 Temmuz, ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve vatanımıza yapılan hain bir darbe girişiminin halk tarafından bastırıldığı bir gün olarak, tarihe geçmiştir. Bugün, milli irade, darbecilere, vatan hainlere esas darbenin halk tarafından vurulduğu gündür. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi bayramıdır. Bu hainler, asker elbisesi içerisinde canilerdir. Bunlar halkına silah çeviren, halkını öldüren katillerdir. Bizler güçlü ve iradesi sağlam Türkiye Cumhuriyeti olarak bu darbe girişiminin de üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatansever halkı, aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, ülkesini ve bayrağını ele geçirmek isteyen hainlerin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu destan, tüm dünyaya örnek olan tarihi bir destandır." dedi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin gözbebeği olduğuna dikkat çeken Boyalık, şunları söyledi: "Bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlamış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını ve milletini seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayalım. Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir, terörle mücadelede büyük bir özveri göstermektedir. Bu nedenle bu haninler Silahlı Kuvvetlerimizi asla temsil edemezler. Askerimizin, ordumuzun itibarına zarar verecek hareketlerden uzak durmalıyız."

15 TEMMUZ ARTIK DEMOKRASİMİZİN BAYRAMI OLMUŞTUR

Hüseyin Boyalık, 15 Temmuz’un demokrasi bayramı olduğunu vurgulayarak, "Bizler darbecilere ve dünyaya bir şey gösterdik. İşte Türkiye budur, mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Burada bu nöbet, bu soysuzların kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Bizler de kolluk kuvvetlerimizin yanında olarak, nöbet tutarak, ülkemize ve milletimize hizmet eden ordumuza sahip çıkacağız. Biz, alçakların önünde eğilmeyiz, hakkın önünde eğiliriz. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da Allah'tan şifa diliyorum. Bu meydanlarda bizlerle olduğunuz için tüm halkımıza teşekkür ediyor, dualarımızın kabul olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. Mevlit, darbe girişiminde şehit olanlar için dualar edilmesiyle son buldu.

İPSALA’DA DA MEVLİT OKUTULDU

İpsala’da da önceki akşam, darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda okunan mevlide, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti İpsala İlçe Başkanı Turan Girgin ve vatandaşlar katıldı.