Keşan’da kendisini astsubay olarak tanıtan ve bu yolla daha önce 2 kişiyi 120 bin TL dolandıran şahıs, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip tarafından 3’üncü işinde suçüstü yakalandı.

2008 yılında “İnsan Kaçakçılığı Yapmak” suçundan astsubaylıktan ihraç edildiği öğrenilen şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Kenan Avşar (29), Nisan ayında Sakarya’da hurda işi yapan ve ismi açıklanmayan bir şahsı arayarak Keşan’da astsubay olduğunu ve askeri hurdaların satılması için açılacak ihaleyi 80 bin TL karşılığında usulsüz olarak kendisine verebileceğini söyledi. Bunun üzerine hurdacı, Sakarya’dan Keşan’a geldi. Avşar, astsubaylıktan ihraç edildiği sırada “Kayıp” beyanında bulunarak iade etmediği askeri kimliği ile hurdacıyı da yanına alarak bazı birlik ve lojmanlara girip çıkarak, şahsı 80 bin TL karşılığında askeri hurdaların satılması için açılacak ihaleyi usulsüzlük yaparak kendisine verebileceğine ikna etti. Bunun üzerine hurdacı, 80 bin TL’yi Kenan Avşar’a verdi. Parayı alan Avşar sırra kadem basarken, bir süre sonra dolandırıldığını anlayan şahıs ise polise giderek şikayetçi oldu.

İkinci olay ise Ağustos ayında gerçekleşti. Kenan Avşar, İzmit’te bir hurdacıyla bağlantı kurarak 40 bin TL karşılığında askeri hurdaların satılması için açılacak ihaleyi kendisine vereceklerini söyledi. Keşan’a gelerek parayı Avşar’a veren hurdacı, daha sonra dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

Dolandırıcılık olayları üzerine Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Ekip, Kenan Avşar’ı takibe alarak, çalışmalarına başladı. Kenan Avşar, son olarak Ankara’dan Çetin Işık (52) isimli hurdacı ile görüşerek, 70 bin TL karşılığı ihaleyi kendisine verebileceklerini ancak hesabına teminat olarak bir miktar yatırmasını istedi. Bunun üzerine Işık, Avşar’ın hesabına 2 bin 300 TL para yatırdı. Durumu haber alan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibi harekete geçti. Dün, Keşan’a gelen Çetin Işık, Kenan Avşar’la buluşarak geri kalan parayı vermek istedi. Işık ve Avşar’ın içerisinde bulunduğu araç takibe alındı. Araç, öğle saatlerinde İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankanın önünde polis tarafından durduruldu. Operasyon kapsamında Kenan Avşar gözaltına alınırken, Çetin Işık da ifadesine başvurulmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dolandırılmaktan son anda kurtarılan Işık, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kenan Avşar ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece, “Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak” suçundan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.