HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Geçen Salı günü, saat 11.30’da, Kılıçköy’de jandarma tarafından durdurulan 3 araçta yapılan aramada eroin hammaddesi olarak kullanılan 650 litre asit anhidrit kimyasal maddesi ele geçilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, eroin hammaddesi olarak kullanılan 650 litre asit anhidrit kimyasal maddesinin Almanya’dan Yunanistan’a getirilerek, Meriç Nehri’nden botlarla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulan ve İstanbul’a götürülmek istendiği bilgisi üzerine operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri, diğer araçlara öncülük yaptığı belirlenen 44 yaşındaki Reşat A. yönetimindeki 34 HF 4357 plakalı aracı, Keşan-Enez Karayolu üzerindeki Kılıçköy yakınlarında durdurdu. Jandarma, Reşat A.’nın öncülük yaptığı diğer araçlara bilgi vermemesi için cep telefonuna el koydu. Ekipler daha sonra 1 kilometre aralıklarla seyir halinde olan 52 yaşındaki Hüseyin Ç. idaresindeki 22 BA 250 ile 57 yaşındaki Kamil Mehmet E. yönetimindeki 22 AB 266 plakalı otomobilleri de durdurdu. Araçlarda yapılan aramalarda 30 litrelik 21 plastik bidon içerisinde piyasa değeri 1 milyon 350 bin lira olan 650 litre asit anhidrit kimyasal maddesi ele geçirildi.




ALMANYA’DAN GETİRİLMİŞ

Eroin imalatında kullanılan asit anhidrit kimyasal maddesinin Almanya’dan Yunanistan’a getirilerek, Meriç Nehri’nden botlarla yasadışı olarak Türkiye’ye sokulduğu ve İstanbul’a götürülmek istendiği bildirildi. Maddeye el konulurken, Reşat A., Hüseyin Ç. ve Kamil Mehmet E. gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Jandarmadaki sorguları tamamlanan 3 şüpheli, dün öğle saatlerinde Keşan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.