Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) ile Keşan Lokantacılar ve Kahveciler Odası yöneticileri, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’in de katılımlarıyla, Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

18 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyarete Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Lokantacılar ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, Genç Girişimciler ve Satır Et Komite Üyesi Volkan Kuru, Genel Sekreter Erdem Başak ile oda üyesi turizm ve restaurant işletmecileri Uğurcan Urgan, Ercan Orhon ve Mehmet Kurtul katıldı.

Okul Müdürü Ercan Kınık ve eğitim personelinin karşıladığı heyet burada 1 saatlik mini bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan’daki kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri olarak, bölgeye bir Turizm ve Otelcilik Lisesi kazandırılması konusunda oldukça uğraş verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti;

YÜKSEL: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞDU

Bu gün burada sözünün davranışa döküldüğünü görüyoruz. İşadamlarımızın okulumuzun arkasında olduğunu ve destek verdiklerini görmek mutluluk verici. Bu davranışları başarıya götürecek en büyük etken birlik ve beraberliktir. Keşan’daki kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri olarak Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin açılmasında göstermiş olduğumuz dirayet malumunuzdur. Açılması bir müddet aksasa da, sayın başkanlarımız ile irtibatımızı koparmadan güç birliği yaparak mutlu sona ulaştık. Okulumuzun bölgeye ve hizmet sektörüne sağlayacağı katkıyı yakın bir süreçte görmeye başlayacağız. Hizmet sektöründe yetişmiş eleman bulmanın ne derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu okulumuzda hizmet sektörüne profesyonel gençler yetişecek. Keşan’ımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÇAKMAK: DEVLETİMİZ KURDU BİZLER DE YAŞATACAĞIZ

Feryaz Yükselin ardından söz alan Lokantacılar ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak şunları söyledi; “Başta odalarımız olarak bu okulun açılması için çok emek verdik. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin Keşan’ımıza kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Fakat okulun sadece kazandırılmış olması yetmiyor, onu yaşatmak gerekiyor. Bizler de bu doğrultuda oda ve borsalar olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Devletimiz kurdu bizler de yaşatacağız. Bölgemizde hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu personel sayısının her geçen dönem hızla artması, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizin önemini önümüzdeki günlerde daha da iyi ortaya çıkaracaktır. Hayırlı olsun.” 

HELVACIOĞLU: KEŞAN’IN SORUNU İŞSİZLİK DEĞİL MESLEKSİZLİK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da yaptığı konuşmada her zaman bölgemizin tarım, ticaret ve turizm ile birlikte gelişeceğine kayıt düştüklerini hatırlatarak, bu yıl açılan bu okulun önemine dikkat çekti. Turizm alanında ilerleyen günlerde çok önemli gelişmeler yaşanacağını kaydeden Helvacıoğlu,Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, bu bölgede hizmet anlamında ara eleman eksikliğini giderecek. Keşan’ın sorunu işsizlik değil, mesleksizlik.Bu okulun açılabilmesi için Keşan’daki tüm görevliler olağan üstü gayret gösterdi. Bu okulun açılmasıyla bölgemizde hizmet sektörünün önü açılmış oldu. Hizmet sektörü daha kaliteli bir şekilde yapılabilir olacak. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Helvacıoğlu, konuşmasının sonunda Keşan Feride ve Mehmet Çuhacı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ni bitiren öğrencilerin isterseler bir üniversiteye gitmeden iş sahibi olabilecekleri bir okul olduğunun da altını çizdi.

Helvacıoğlu’nun ardından bölgemizde turizm ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletme sahiplerinden Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İşçimen, Genç Girişimciler ve Satır Et Komite Üyesi Volkan Kuru, restaurant işletmecileri Ercan Orhon ve Mehmet Kurtul’da birer kısa konuşma yaparak okulun açılmasının yararları üzerine görüşlerini belirttiler.

Ziyaret okul merdivenlerinde hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.