Keşan’da, geçen Mayıs ayında 15 yaşındaki E.K. ile ilişkiye giren, 1’i tutuklu 5 sanık hakkında, “Küçük yaşta kızla ilişkiye girmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, zincirleme şeklinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamalarıyla 9 ila 20 yıl, hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık D. S. ile tutuksuz sanıklar, S.S.C., Z. D. K., T. S., N. C. Ç. ve mağdur E.K.’nin anne ve babası katıldı. Hakim, E.K.’nin daha önce psikolog eşliğinde verdiği ifade üzerine sanıklara haklarındaki suçlamaları yüzlerine okudu ve savunma yapmalarını istedi.

Sanıklar suçlamaları kabul etmezken mahkemeden haklarında beraat kararı vermesini istedi. Mağdur E.K.’nin Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nda şikayet üzerine psikolog eşliğinde verdiği ifadesinde, henüz 14 yaşındayken tutuklu D.S.’nin kendisiyle zorlaya ilişkiye girip bekaretini bozduğunu ardından uyuşturucu madde kullanmaya başlayıp, S. S. C., Z. D. K., T. S., N. C. Ç. ile defalarca ilişkiye girmeye zorlandığını anlattı.

“SENİNLE EVLENECEĞİM BANA GÜVENMİYOR MUSUN?”

Mağdur E.K., Keşan Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgusunda  geçtiğimiz yıl ortaokula gittiği sırada henüz 14 yaşındayken 27 yaşındaki D.S.’nin “Seninle evleneceğim” diyerek  kendisini kandırıp bekaretini bozup aylarca sayısız ilişkiye girdiklerini öne sürdü. İlk ilişkiyi yaşadığı D.S.’nin kendisiyle birlikte olabilmek için ayrı bir ev tutuğunu da anlatan E.K, ifadesine şöyle devam etti: “Ben henüz ortaokula giderken arkadaş ortamında tanıştığım D.S.’nin, hukuken evli fiili olarak eşinden ayrı yaşadığını biliyordum. Beni birkaç kez taksiyle eve bıraktı ve buluşma teklifinde bulundu. Sonra değişik zamanlarda kimsenin fazla gitmediği yerlerde buluştuk. Daha sonra Keşan’da arkadaşlarıyla ortak tutuğu evine götürdü. Burada bana cinsel ilişkiye girmek için teklifte bulundu. Ben kabul etmedim. Yaklaşık bir hafta sonra beni tekrar eve getirip cinsel içerikli konuşmalar yapıp benimle ilişkiye girmek istediğini söyledi. ‘Ben henüz 18 yaşında değilim ilişkiye girmek istemiyorum, bakireyim.’ dediğimde, ‘Seninle evleneceğim bana güvenmiyor musun, benimle evlenmeyecek misin?’ diyerek beni öpmeye başladı, sonra birlikte olduk.”

ALDATTIĞIM GEREKÇESİYLE BENDEN AYRILDI

Küçük yaşta sentetik uyuşturucu maddesi bonzai kullandığını,  sanıkların hepsiyle ilişkiye girdiğini anlatan E.K., ifadesine şöyle devam etti: “D.S. ile sevgiliydik, Ocak ayında onu aldattığım gerekçesiyle benden ayrıldı. İlk cinsel ilişkiyi D.S. ile yaşadım. Ayrıca D.S., uyuşturucu satıcılığı yapıyor.” Kendisinden şikayetçiyim cezalandırılmasını istiyorum.

HER TÜRLÜ TESTE HAZIRIM

Mahkeme başkanı tutuklu sanık D.S.’nin kendisi hakkında yapılan suçlamalar hakkında savunma yapmasını istedi. Sanık D.S., savunmasında: “Ben mağdure ile herhangi bir şekilde cinsel ilişkiye girmiş değilim, kendisini de alıkoymadım. Sadece arkadaşız. Bizim ilişkimiz arkadaşlık boyutundadır. Ben E.K. ile arkadaşken başka biriyle arkadaş olduğunu gördüm, bu yüzden kendisiyle arkadaşlığımı kesmek istedim. E.K.’nin sosyal paylaşım sitesinde uygunsuz yazışmalarına da şahit olduğum için arkadaşlığımı kestim. Daha sonra benimle arkadaşlığını sürdürmek istedi, ben kabul etmedim, bundan dolayı beni şikayet etmiştir. Bu nedenle mağdure doğruları söylemiyor, suçsuzum, tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.” dedi.

Diğer sanıklar S. S. C., Z. D. K., T. S., N. C. Ç. duruşmada E.K. ile ilişkiye girmediklerini, suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlarını istediler.

Mahkeme, mağdure E.K.’yi başka bir ilde çocuk barınma evine yerleştirirken, yaşadığı olaydan dolayı ruh ve beden sağlığının zarar görüp görmediği hususunda adli tıptan rapor gelmesine, tutuklu sanık D.S.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, diğer tutuksuz sanıkların yargılanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.