GİZEM GÖRÜR

Huğlu Av Bayi ve Silah Tamir Atölye’sinin işletmecisi Semih Kurt, dün yaptığı açıklamada, çadır satışlarında meslek hayatında hiç görmediği oranda bir artış olduğunu dile getirdi.

HAYATIM BOYUNCA HİÇ BU KADAR ÇADIR SATTIĞIMI HATIRLAMIYORUM

Açıklamasına “İşyerimizde şuan 2, 3, 4 kişilik çadırlarımız mevcut. Meslek hayatımızda geçmiş yıllarda hiç karşılaşmadığımız bir çadır satışı söz konusu. Hayatım boyunca bu kadar çadır sattığımızı hatırlamıyorum.” diyerek başlayan Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Biz meslek hayatımız boyunca hiç bu kadar fazla çadır satışı yapmamıştık. Bunun sebebini merak ettik ve araştırdık. Şuan Erikli, Yayla gibi tatil yerlerinde ev kiralarının günlük maliyetlerinin çok pahalı olduğunu öğrendik. Ev fiyatları günlük 300 TL civarında olduğu için vatandaş kamp fikrine daha sıcak bakmaya başladı. ‘Eve o kadar para vereceğime çadırda kalırım daha iyi.’ dediler. Ülke ekonomisindeki ciddi sıkıntılar insanların tatil standartlarını da etkiledi. Yaşam şartları zorlaştı. 4 kişilik bir çadırı 270 TL’ye alarak istediği uzunlukta tatil yapıyorlar. Hadi yemek masraflarını da işin içine katalım, 500 TL’ye tatil yapma imkanı mevcut.”

GEREKLİ ÜRÜNLER SAĞLANDIĞINDA KAMP YAPMAK KOLAY

İlk kamp tecrübesini yaşayacak olan vatandaşlara bazı tavsiyelerde de bulunan Kurt, “Çadırların içine konulan yataklar, çadırın önüne kurulabilecek tenteler, sandalyeler ve kamp hayatını kolaylaştırıcı ürünler de mevcut. Vatandaş, gerekli olan tüm ürünleri tedarik ederek kampa giderse, hayatsal ihtiyaçlar açısından hiç sıkıntı yaşamadan tatili geçirmelerini sağlayacak tüm ürünler bizde mevcut. Örneğin hem el feneri olarak kullanılabilecek, hem de ampül şeklinde çadırın içine asılabilecek bir aydınlatma sistemimiz var. Bu ürünümüz kamplarda karşılaşılabilecek elektrik sıkıntısının çözümü olabiliyor. Ayrıca güneş enerjisi ile çalıştığı için şarj gereği de yok. Üstelik üzerinde USB bulunduğu için telefonlarını bile şarj edebiliyorlar.  Bir de kendi kendine sıcak su üretebilen bir ürünümüz var. Bir torbanın içine bu ürünü atıyorsunuz, kaynamaya başlıyor. Ateş olmadan su ısıtabiliyor, sebze kaynatabiliyor ve kahve yapabiliyorsunuz. Bu anlattığım ürünler sadece birer örnek. Kamp hayatını araştıran ve merak eden kişilere daha ayrıntılı bilgiler verebilirim.” dedi.

3 PARTİ ÜRÜN SİPARİŞİ VERDİK, HEPSİ DE SATILDI

Semih Kurt açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizde ekonomi ciddi anlamda zarar gördü fakat insanlar yine de tatillerinden ödün vermek istemiyor. Senenin yorgunluğu tatille atılıyor. Yoğun iş temposu insanlara tatil gereksinimini hissettiriyor ve tatil için yeterli bütçesi olmayan vatandaşlara bu tarz kamp malzemelerini sağlamaktan dolayı çok memnunum. 3 parti ürün siparişi verdik, hepsi de satıldı.”

KAMP BİR HOBİDİR

Çadırı hobi olarak da alan vatandaşların olduğunu söyleyerek açıklamasına devam eden Semih Kurt, şunları söyledi:  “Sadece ekonomik olarak zorluk çekenler çadır alıyor diye bir durum söz konusu değil. Kamp bir hobidir. Ve bu aktiviteyi her sene tekrarlayan vatandaşlar da var. Tabi onlar konu hakkında tecrübeye sahip olduğu için onlardan söz etmiyorum. Kampçılık ilgi duyanlar için lüks tatillerden daha keyifli olabiliyor. Tabi bizim çadır satışlarında patlama yaşamamızın sebebi hobi değil, ekonomik zorluklardır.”

BÖLGEMİZDE KAMP ALANI İHTİYACI VAR

Açıklamasına bölgemizde yeteri kadar kamp alanının olmadığını belirterek devam eden Kurt“Bölgemizde kamp için alanlar çok yetersiz. Çanakkale tarafında daha yeterli alanlar var. Gökçetepe ve Danışment Orman Kampı dışında pek bir kamp alanımız yok. Bölgede kamp alanı yapmak için uygun yerler mevcut fakat hiçbir yatırım görmediği için bakir bölge konumunda duruyor. Kamp alanlarına yatırım yapılmıyor çünkü kamp bölgesinden gelir elde edilmiyor. Yatırımcılar, verdikleri paranın 10 senede amorti edilmeyeceğini düşünüp yatırım yapmıyorlar. Fakat bölgemizin buna ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

HEP BURADAYIZ

Semih Kurt, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Ürünlerimizde her zaman memnuniyet önemlidir. Verdiğimiz hizmet bizim için paradan daha önemlidir. Vatandaş bize rahatlıkla gelip üründe sıkıntı varsa dile getirebilir. İnternetten alınan ürünlerin bazen muhatabı bulunamıyor fakat biz hep buradayız. Her konuda her zaman yardımcı oluruz.”