Ankara Kızılay'da 35 kişinin öldüğü çifte canlı bombalı saldırının planlayıcısı olarak arandığı iddia edilen V.A.’nın Keşan’da oturan amcası 45 yaşındaki A.A.’ya ait işyeri, dün kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı. İşyerinin camları kırılırken A.A. hafif yaralandı.

Olay, saat 13.30'da Büyük Cami Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan tatlıcı dükkanında meydana geldi. Geçen 13 Mart'ta Ankara Kızılay'da 35 kişinin hayatını kaybettiği, 2 teröristin parçalandığı canlı bombalı saldırısının planlayıcısı olarak arandığı iddia edilen V.A.’nın Keşan’da oturan yakınlarından amcası A.A.’ya ait işyerine gelen kimliği belirsiz bir kişi, iddiaya göre tatlı yedikten sonra içeride bir kadın çalışanın bulunduğu sırada sandalyeyi işyerinin camekanına fırlatarak, kırdı. Camın kırıldığını görerek, işyerine gelen A.A. duruma tepki göstererek, “Bu işyerinin ne suçu var?” dedi. Bu sırada dışarıda bulunan bir grup, A.A.’ya saldırdı. Polisin olaya kısa sürede müdahalesi sonucu A.A., saldırganların elinden alınarak, polis aracıyla Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KALABALIK TOPLANDI

Olayın duyulması üzerine işyeri önünde toplanan kalabalık terör saldırılarını protesto ederek tepki gösterdi. Grup, polis tarafından güçlükle sakinleştirilerek, ekiplerce çekilen emniyet şeridi dışına çıkarıldı. Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp de olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada cadde üzerinde bulunan bazı esnaf ise işyerlerine Türk bayrağı astı. Cadde trafiğe kısmen kapatılırken, polisin işyeri çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

KAYMAKAM İNCELEMEDE BULUNDU

Keşan Kaymakamı Nuri Özder de işyerinde incelemede bulundu.

Olay yerine gelerek, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp’ten bilgi alan Kaymakam Nuri Özder, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Daha olay yeni oldu. İşyerine bir tepki var. Camları kırılmış, kıranları tespit edip gereği yapılacak. İşyeri şu an güvenlik nedeniyle kapalı tutulacak. İleri dönemde tekrar açılıp açılmayacağını değerlendireceğiz.” dedi. Çevrede toplananlarla da konuşan Özder, kendilerinden sağduyulu olmalarını ve dağılmalarını istedi. Polis, işyerine ve sahibi A.A.’ya saldıranların kimliğinin tespit edilerek yakalanması için görgü tanıklarının ifadelerine başvururken, çevredeki güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı. İşyeri sahibi A.A.’nın güvenlik nedeniyle halen Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekletildiği bildirildi.