Önceki gün, saat 05.00 sıralarında yaklaşık 700 polisin katılımıyla 3 mahalleye düzenlenen huzur operasyonunda gözaltına alınan 45 kişiden 6’sı tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Mahallesi’nde 50 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. “Huzuru bozma, yağma, tehdit, polise mukavemet ve direnme” iddialarıyla gözaltına alınan 45 kişi, önceki gün, akşam saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 17 yaşındaki B.A. ile aynı yaştaki O.T. “Genel güvenliği tehlikeye sokmak” ve “Mala zarar vermek” suçundan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. Diğer 43 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ 4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI  

Ancak, Keşan Cumhuriyet Savcılığı’nın itirazı üzerine serbest bırakılanlardan 4 şüpheli polis tarafından yeniden gözaltına alındı. Zanlılar, dün akşamüstü tekrar mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen H.Y., M.Y., Ö.Ç. ve U.Ü. de “Genel güvenliği tehlikeye sokmak” ve “Mala zarar vermek” suçundan tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Soruşturma sürüyor.