ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesi, ADD Keşan Gençlik Kolları, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan Gençlik Kolları, Keşan Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim-iş (Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası)  Keşan Temsilciliği, Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Keşan Temsilciliği, Keşan Kent Konseyi, Ortopedik Engelliler Derneği ve Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunun iptaline karşı ortak basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

23 NİSAN TERÖR BAHANE EDİLEREK ENGELLENEMEZ

“Bu yıl TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonu ‘terör ve şehitler’ gerekçesiyle iptal edildi.

Hakimiyet-i Milliye yani Ulusal Egemenlik Bayramı, saltanatın kaldırılışını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışını, egemenliği padişahtan alınıp halka verilmesini kutlamak amacını taşıyordu.

Çocuk Bayramı ise savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek ve bugünkü adıyla Çocuk Esirgeme Kurumuna yardım ve bağış toplamak amacını taşımaktaydı.

Türlü bahane ve gerekçelerle 29 Ekim 2011, 19 Mayıs 2013, 19 Mayıs 2014, 29 Ekim 2014, 30 Ağustos 2015 ve bu gün 23 Nisan 2016 bazen kutlamalar, bazen resmi törenler bazen ise tören geçişleri iptal edildi.

Her ulusun ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Milli bayramlarımız bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekûn katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihi, milli iradeyi temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu nedenle teröre inat, ulusumuzun birliği ve bütünlüğü için her zamankinden daha coşkulu bir şekilde kutlanmalıdır.

Kurtuluş Savaşı’nda ve törerle mücadelede gözlerini kırpmadan canlarını verenler, kuşkusuz ki  vatanlarının geleceği, öksüz ve yetim bıraktıkları çocukları için  çarpıştılar.

Şimdi siz bu  çocukları daha mutlu ve aydınlık yarınları için onların hatırlanması, ulusal egemenlik, ulusal birlik kavramını pekiştirmek için yapılan bu bayramı mı perdelemek, yasaklamak, içini boşaltmak istiyorsunuz.

Taslak ders programlarda Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyet devrimlerini ders kitaplarından çıkarmaya çalışan siyasi iktidar sürekli olarak kutlama yönetmeliklerini değiştirip genelgeler yayınlayarak ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın, Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır.”