BÜLENT SAYLAM

Özellikle Cumartesi günleri kurulan Halk Pazarıyla artan araç sayısı bu örnekleri çoğaltıyor. Kiminin şehiriçi minibüs duraklarının olduğu yere, ya da yaya geçitlerinin ve engelli rampalarının bulunduğu alanlara kimilerinin de otopark olarak belirlenen ancak nizami olarak park edilmeyen araç otoparkları olarak karşımıza çıkıyor. 

MİNİBÜS DURAKLARINA VE YAYA GEÇİTLERİNE PARK

İşte bunlardan ilki Tekel  Meydanında bulunan Eski Hastane yönündeki Önder Caddesi istikametinde sehiriçi minibüslerine ayrılan bölüme park eden araçlar. Hatalı park eden araç sahipleri burasını kullanan minibüsçülerin haklarını gasp ediyor.

İkincisi ise yine çokça rastlanan hatalı park etme şekli. Yaya geçidi ve engelli rampaların olduğu yerlere park eden sürücüler de buraları kullanan tüm vatandaşların haklarını gasp ediyor.

YA OTOPARK YAPIN YA DA KALDIRIM İKİSİ BİR ARADA OLMUYOR

Son olarak da bir vatandaş hem kaldırım hem de otopark kullanılan alandan şikayetçi oldu. Yukarı Zaferiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Keşan Subay Orduevine ait otopark yine gündeme geldi. Subay Orduevine ait aynı zamanda kaldırım olarak kullanılan otoparka nizami aracını park etmeyen bir sürücü vatandaşların geçişini engelledi. Bu durumu fotoğraflayıp; sosyal medyadan paylaşan bir vatandaş, “Ya otopark yapın ya da kaldırım ikisi bir arada olmuyor” diyerek şikâyetini dile getirdi.