CHP’nin (Cumhuriyet Halk Partisi) 7 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde yarışacak Edirne adaylarını belirlemek için dün yapılan ön seçimde 17 aday adayı yarıştı.

Keşan’daki oy verme işlemi, Keşan Lisesi’nde açılan 13 sandıkta saat 08.00’de başladı ve 17.00’de sona erdi. Seçime, 2 bin 656 Keşan’da kayıtlı CHP üyesinden 2 bin 148’i katıldı. 24 oy geçersiz sayıldı. Geçerli sayılan 2 bin 124 oyun, 1.042 tanesini alan Mustafa Bezbaş, Keşan’da en yakın rakibine 142 oy fark atarak birinci oldu. Keşan’daki ön seçimde ikinciliği 900 oy alan Samet Serdar Dinçer elde ederken, 851 oy alan Okan Gaytancıoğlu üçüncü ve 789 oy toplayan Vedat Koyuncu dördüncü oldu. 570 oy alan Erdin Bircan Keşan’da beşinci olurken, Gürkan Güneser, 460 oy alarak altıncı oldu. Seçime Edirne Milletvekili olarak giren Kemal Değirmendereli ise aldığı 398 oyla Keşan’daki seçimin yedincisi oldu.

Seçime giren diğer adaylara Keşan’daki önseçimde çıkan oy sayısı ise şöyle gerçekleşti:  Teoman Özdöl: 139, Önkal Kılavuz: 131, Serdar Yalçıner: 134, Dilber Çelik: 107, Hüseyin Erkin: 71, Cemalettin Yılmaz: 43, Rasim Çakır: 38, Suat Polat: 38, Sevil Top: 37, Güner Şeker Sırtova: 37

Edirne genelinde kullanılan oylar sonucunda ise Cumhuriyet Halk Parti’nin 7 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde yarışacak ilk 3 ismi şu şekilde gerçekleşti. 

1-Okan Gaytancıoğlu: 3566 oy

2-Erdin Bircan: 2544 oy

3-Gürksan Güneser: 2297 oy

Keşan’ın birincisi Mustafa Bezbaş, Edirne genelinde topladığı oylarlar milletvekili aday sıralamasının dördüncü sırasında yer aldı.

GÜMÜLCİNELİ: ÜYELERİMİZİN TAKDİRİ BÖYLE OLDU

Keşan’daki sonuçlarının belli olmasının ardından CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda bir değerlendirmede bulunan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, “Her aday seçilmek  için uğraştı, mücadele etti. Üyelerimizin takdiri bu yöndeymiş. Tüm adaylarımızı da kutluyorum. Edirne genelinde olduğu gibi Keşan’da da bir demokrasi şöleni yaşandı. Bundan dolayı mutluyuz. Adaylarımıza hayırlı olsun.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN 7 HAZİRAN

 Adayları Keşanlı ya da Edirneli olarak ayırmadıklarını ve herkese eşit mesafede olduklarının altını çizen Gümülcineli, şunları söyledi: “Aday adayı arkadaşlarımız Keşan’dan değil Edirne’den aday oldular. Yaklaşık 10 bin üyemiz oy kullandı. Keşan’daki seçimde hiçbir dargınlık ya da kırgınlık yaşanmadı. Bu nedenle görev alan arkadaşlarımıza ve oy kullanan üyelerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir örnek sergilediler. Bundan sonra da adaylarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizim için önemli olan 7 Haziran’dır.” 

BEZBAŞ: “PARTİMİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Önseçimde 1’inci olan CHP 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bezbaş, kendisine oy veren herkese teşekkür ederken, “Benim üzüldüğüm tek şey beni destekleyenlerin gözyaşı dökmesidir. Keşan’da 1042 oy alarak birinci olduk, İpsala’da 172 oy olarak ikinci olduk, Enez’de 213 oy alarak ikinci olduk bu desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederim. Benim bir amacım vardı CHP’yi İktidar yapmaktı. Ben küsmedim, partimin başarısı için çalışacağım adaylara desteğimi vereceğim. Daha çok çalışacağız ve CHP’yi iktidar yapacağız.”  diye sözlerini tamamladı.