Mercan Otomotiv ve Mercan Traktör Genel Müdürü Mustafa Mercan, dün sabah evinde düzenlediği

kahvaltılı basın toplantısında, görevlerinden istifa ederek tüm ticari faaliyetlerine ara verdiğini ve AK Parti’den Keşan Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.

BEN BUNU BİR GÖREV OLARAK GÖRÜYORUM

Saat 10.00’da Büyük Cami Mahallesi Mercan Villaları’ndaki evinde Keşan’da yayımlanan günlük gazetelerin muhabirleri ile biraraya gelen Mercan, karşılıklı sohbet şeklinde gelişen toplantıda, AK Parti’den Keşan Belediye Başkanlığı için aday adaylığı konusunda karar verdiğini belirtti. Daha rahat hareket edebilmek ve siyasi çalışmalarına zaman ayırmak için Mercan Otomotiv ve Mercan Traktör Genel Müdürlüğü görevlerinden istifa ettiğini de bildiren Mercan, “Ben bunu kendime bir görev olarak görüyorum” dedi

TEK BAŞINA ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL

Kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda AK Parti’den aday adaylığı sürecinin bir yılı aşkın bir süre önce başladığını ve bundan 4 ay kadar önce de partiye üye olduğunu söyleyen Mercan,  “Adaylığıma başta ailem olmak üzere,  dostlarım, iş dünyasından ve vatandaşlardan birçok kişi destek veriyor. Bu tek başına alınmış bir karar değil. AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı olursam seçimi kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu.


SİYASET ARENASININ İÇİNDE OLACAĞIM

Keşan’da artık, birinin değil bir zihniyetin başkan olmasının zamanının geldiğini ifade ederek sözlerini sürdüren Mercan, şöyle konuştu:  “Keşan’da hem ticarette hem siyasette yeni fırsatlar var. Hamzadere Barajı bölgemize çok şey katacak. Çiftçilerimiz artık alışılagelmiş buğday ve ayçiçeği ekiminden vazgeçip ekonomik getirisi daha yüksek olan ürünlere geçebilecek. Siyasette de AK Parti belediyeciliğinin Keşan’a uygulanabilir olduğunu düşünüyorum.  Bundan sonra ben de Keşan’da siyaset arenasının içinde olacağım. Hem siyasette hem ticarette Keşan’da bir çok fırsatlar olduğunu söyleyeceğim.  Yürüteceğim siyasi çalışmalarım sırasında hem partimin eski, yeni temsilci ve üyeleri  ile hem de diğer partili vatandaşlarla görüşüp düşüncelerini öğreneceğim. Aday adaylığı çok ciddi bir iş. En az 3 ay sahalarda olacağım ve halkımızla bire bir görüşeceğim.”

HELVACIOĞLU GÜÇLÜ BİR FİGÜR

AK Parti Keşan Belediye Başkan Adaylığı için Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun da adının geçtiğini kaydeden Mercan, bu konuda şunları söyledi:  “Ticaret Odası Başkanı Keşan’da güçlü bir figür. Sayın Bakanın bununla da konuşması kadar, kendisini de arkasına almak istemesi kadar doğal bir şey yok. Bende gittim üç defa kendisiyle aday olmam konusunda net bir şekilde konuştum. Bu bir zenginliktir. Yani benim öyle bir endişem yok. Kendisinin de öyle bir niyeti varsa, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın içinde kalmaması lazım. O kurumu yıpratmaması lazım. diye düşünüyorum.”

 

KEŞAN’IN HİZMETKÂRI OLURUM

Siyasetin yüzde 90’ının nezaket olduğunu ve siyasetin de bir nezaket işi olduğunu ifade eden Mustafa Mercan,  Keşan Belediyesi’nin iyi bir şekilde yönetilmediğini ileri sürdü ve Keşan Belediyesi’nin emin ve güvenilir bir idareye ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Mercan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Siyasette herkesin adamı olurum, kimsenin adamı olmam.  Aday gösterilirsem kazanacağıma inanıyorum. Keşan’ın hizmetkârı olurum ama kimsenin  adamı olmam.”