Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, önceki gün Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde bölge iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, parti temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıya, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Beleye Başkanı Mehmet Kerman, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne ve Keşan’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Yoğun ancak verimli bir program oldu. Zaten genelde milletvekili olduğum dönemde de Edirne’den başlayıp Keşan’a kadar yoğun programlar geçiriyorduk. Allah’a şükür ki Edirne’nin her köşesine başımız dik, alnımız açık gelme imkanımız oldu. Çok şükür hemen hemen her noktada eserlerimiz var. Bu eserler milletin hakkı olan eserler. Adalet Sarayı, Gençlik Merkezi hizmet veriyor. Yeni hastanenin son halini gördük. Bizi biraz mahcup etti, gecikti ama bölgeye son derece modern bir hastane oldu. 1-2 ay içerisinde hasta kabulüne başlayacak. Kavşaklarımız farklı boyutlarıyla oldu. Son derece modern kavşaklar. İnşallah önümüzdeki süreçte Keşan-Enez Karayolu’nun rehabilitasyonuna da sözümüz var. Onu da takip ediyoruz. Onun dışında Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni konuşacağız. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir mesafe kat edildi ve son noktaya gelindi. Tıkanan yerler varsa bizim görevimiz çözmek. Bu salonda olduğu gibi Keşan’ın ortak geleceğine sahip çıkabilmek önemlidir. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir, hayat felsefelerimiz farklı olabilir, siyasi tercihlerimiz farklı olabilir ama Keşan’ın ortak geleceğine birlikte sahip çıkmalıyız. Keşan, bölgenin bir merkezidir. Bu bölgenin ortak sorunlarına beraber sahip çıkıp, beraber çözüm üretirsek o zaman bölgenin insanı kazanır, Keşanlı kazanır.” dedi.

Ülkenin ve bölgenin yarınlarının bugünden daha güzel olacağını ifade eden Müezzinoğlu, 2016 yılındaki sıkıntıları milletçe göğüslediğimizi söyleyerek, 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimine yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle milletin her türlü kesimiyle engel olunduğunu belirtti.

EDİRNE’YE BIRCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ

Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının devamında, Edirne bölgesine bir borçları olduğunu ve borcu ödemek istediklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün temeli 18 Mart’ta atılacak. Bu köprünün inşaatı tamamlandığında, özellikle Keşan farklı bir değer kazanacak. Bütün bunları bugünden görmek, ortak akılla, ortak paylaşımlarla ve ortak sahiplenmelerle olacak. Zaman zaman bizi karamsarlığa itmek isteyenler oluyor ve buna fırsat vermemek gerekiyor. Eğer buna fırsat verirsek ülkemize en büyük kötülüğü, millete de en büyük haksızlığı yaparız. Bize kurulan hain tuzakları dün nasıl bozduysak, yarın da bozacağız. Bu millet, kendisine vasiyet olarak bırakılan hedeften vazgeçmez.”

Keşan’ın potansiyelindeki gücü çok iyi ortaya koyarak, dünya ile bölgede rekabet edebilecek dinamiklerini oluşturmaları gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Keşan’ın bölgesinde çok iyi fırsatlar var. Keşan bu fırsatları; gerek ürettiği tarımda, hayvancılıkta farklı farklı ürünlerle, gerekse coğrafyasındaki zenginlikleriyle, körfeziyle, turizmiyle iyi değerlendirmelidir.” diye konuştu.   

ASGARİ ÜCRET

Mehmet Müezzinoğlu, daha çok üretimin ve daha çok istihdamın önünü açacak bütün destekleri hükümet olarak aldıklarını ve girişimcilere verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Zorlu dönemleri, yatırımcının da işçinin de yanında olarak birlikte atlatacağız. Asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı en geç Perşembe günü bitireceğiz ve asgari ücreti açıklayacağız. Bugün için asgari ücreti bin 300 lira. Asgari ücret için alınacak kararda, bir tarafın geçici süreyle mutlu olması yerine, iki tarafında az da olsa mutlu olduğu kalıcı ve sürdürülebilir yarınları planlamak istiyoruz. İşçimizin de standardı yükselsin, işverenimizin de dünya ile rekabeti yok olmasın istiyoruz. Dünya ile rekabet kaybedildiği zaman, bırakın bin 300 lirayı, kapanan işyerleri, işsiz kalan çalışanlarımızla karşı karşıya kalırız. Çalışanımızın alın teriyle yükseldiğini görüyoruz.”

Daha sonra Keşanspor 1959 Kulübü yöneticileri, Bakan Müezzinoğlu ve bazı protokol üyelerine kulüp atkısı, saat ve isimleri yazılı forma hediye etti.

HELVACIOĞLU, GIDA OSB’Yİ GÜNDEME TAŞIDI

Daha sonra söz alan Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, gündemin Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Birçok STK, belediye, kurum, kuruluşun dosyası vardır ama bugün toplantının birinci gündemi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olmasını arzu ediyoruz. Oda ve borsalarımızla 4 yılda hazırlanamayan dosyayı 4 ayda hazırladık. Keşan, İpsala ve Enez bunu gerçekten çok istiyor. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 2023 yılına kadar Keşan’da, bölgenin en büyük dinamiği olacağına inanıyoruz. Bu konuda çok az işimiz kaldı. Bu işi başaracağımıza inanıyoruz. 2’nci konumuz ise mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlattınız. Bu konuda işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları ve stajyer konuları başta olmak üzere mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili çalışmalarınızdan dolayı iş camiası olarak bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Çok yakında Keşan, İpsala, Enez olarak İŞKUR’u iş camiası ile tanıştıracağız. Bir hizmet binası olarak da bunu bakanlığınızdan rica ediyoruz. Bakanlığınızdan bölgeye bir ağabeylik daha yapıp sosyal güvenlik kurumu ve İŞKUR’un artılarını bölgemizde hissetmek istiyoruz.”

 Toplantının devamında diğer kurumlar da sorunlarını Bakan Müezzinoğlu’na aktardı. Mehmet Müezzinoğlu, toplantının ardından Keşan’dan ayrıldı.