AYGÜL KONAR

Konu ile ilgili olarak saat 10.00 sıralarında Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Meclis Üyeleri ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Süleyman Paçaman ile Tarık Uysal, Hakan Gürel, firma yetkilileri İnşaat Yüksek Mühendisi Halil İbrahim Yiğit, Prof. Dr. Halim Ceylan, Prof. Dr. Soner Haldenbilen, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz ve Destek Hizmetleri Müdürü Aytuğ Bayır katıldı.

“TRAFİK, YOL DÜZENLEME VE ULAŞIM SORUNLARINI MASAYA YATIRDIK”

Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, Keşan’da yaşayan tüm vatandaşlara büyük hizmetler yapacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, “İnsana dokunan projeler ile ilçemizin gelişimi için her geçen gün yeni bir proje ve çalışmaya imza atıyoruz. Keşan’ımızda meydana gelen trafik sıkışıklığı başta olmak üzere trafik, yol düzenleme ve ulaşım sorunlarını Keşan Belediyesi olarak masaya yatırdık. Toplu taşıma rehabilitasyonu, trafik düzenleme ve sirkülasyon projeleri ile yol ve kavşak projelerinin hazırlanması ile ilgili ön çalışmalarımızı yaptık. Akademik ve profesyonel olarak destek alarak Keşan’ımızın trafik, ulaşım ve toplu taşıma geleceğini tasarlamak için düğmeye bastık. Trafik yol düzenleme ve toplu ulaşım projemizin ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiştik. Bugün firmamız ile Keşan’ımızın trafik ve toplu ulaşım sorunlarına kalıcı çözüm bulmak adına bir aradayız. Trafik düzenleme projemizle; mevcut yol ağı yapısının iyileştirilmesi, yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, ulaşımın çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılarak çevrenin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlanması, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması, yaya yolculuklarının koşullarının iyileştirilmesi ile birlikte güvenli ve konforlu bir dolaşım ağı kazandırmayı hedefliyoruz. Keşan’ımızın bir diğer sorunlarından olan toplu taşıma sorunlarına odaklanarak kısa vadede toplu taşıma sisteminin rehabilitasyonu ve stratejik öneri çalışmalarını firmamız ile birlikte hayata geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

“DURAKLARIMIZIN KOŞULLARI VE MESAFELERİ İRDELENEREK İYİLEŞTİRİLECEKTİR”

Keşan’ın 11 mahallesinde mevcut olan tüm toplu taşıma güzergahlarının inceleneceğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Mahallelerimizde mevcut toplu taşıma imkanından yararlanamayan sokak ve caddelerimizi tespit ederek çalışmalarımızı yapacağız. Projemiz kapsamında toplu taşıma hatlarına ait güzergahların ve durak yerlerinin konumlarının belirlenmesi ile birlikte duraklarımızın koşulları ve mesafeleri irdelenerek iyileştirilecektir. Hat verimliliğinin arttırılması önceliğimizdir. Kısa ve orta vadede oluşacak toplu ulaşım sorunları ve çözümlerini de proje kapsamında değerlendireceğiz. İzzetiye ve Paşayiğit Mahallelerimizdeki toplu ulaşım sorunu ile ilgili de çözüm üreteceğiz. Projemizin tamamlanma süresini 6 ay olarak belirledik. Keşan’ımız için bugün ulaşım konusunda büyük bir adım attık. Firmamız ile imzaladığımız sözleşme ile toplu taşıma rehabilitasyonu ve trafik düzenleme çalışmalarımızı başlatıyoruz. Projemiz tamamlandıktan sonra Keşan’ın ulaşımında önemli değişiklikler ve gelişmeler olacak. Şimdiden Keşan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

“KEŞAN’DA BİR TRAFİK SORUNU GERÇEĞİ VAR”

Daha sonra söz alan Paçaman, geçtiğimiz yıl Keşan Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Keşan’daki trafik sorununun çözümü notasında ciddi bir adım attıklarını dile getirerek, “Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda söz konusu projenin ihale edilmesine karar verdik. Pandemi nedeniyle biraz erteledik. Keşan’da bir trafik sorunu gerçeği var. Bunu bilimsel olarak çözmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Bu doğrultuda ihalemiz yapıldı. Profesörlerden oluşan bir heyetimizin olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Bundan sonraki süreçte de Keşan’ımızın bu çilesiyle ilgili katkı sağlayacaklar. Çalışmaları takip edeceğiz. 2022 yılında trafik çilesi olmayan bir Keşan hedefliyoruz” dedi.

Paçaman’ın ardından söz alan Yılmaz, projenin Keşan’a hayırlı olmasını dilerken, trafik konusunda akademik bir çalışmanın yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Bayır ise proje ile ilgili ihalenin 7 Aralık 2020 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantıda son olarak Ceylan söz aldı.

Keşan Belediyesi’nin trafik sorununun çözümü noktasında attığı önemli adımlardan ötürü tebrik eden Halim Ceylan, “Keşan’ın trafiği ile ilgili tüm bilgileri toplayacağız. Bunları bilimsel düzeyde analiz edeceğiz. Trafik sorununun çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından “Keşan Belediyesi Trafik Yol ve Toplu Taşıma Sistemi Düzenleme İşi” sözleşmesi imzalandı.