SONGÜL KONAR

MAZBATA TÖRENİ

Mazbata töreni Keşan Adliye Sarayı’nda gerçekleştirildi ve saat 14.00’te başladı. Mustafa Helvacıoğlu; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti’li Belediye Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende Keşan Belediye Başkanlığı mazbatasını Keşan Kıdemli Hakimi Metin Köse ve Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Metin Barbaros’tan aldı.

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK, KEŞAN KAZANDI”

Burada konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Bu seçimin kaybedeni yok, Keşan kazandı. Bundan sonra da Allah, hayırlı hizmetler vermeyi kısmet etsin. AK Parti’nin 4. dönemindeki başarısı bize nasip oldu. Necip Uluz’a, İsmail Üğdül’e, Mustafa Mercan’a çok teşekkür ediyorum. Vekilimiz Fatma Aksal’a, AK Parti İl Başkanımız İlyas Akmeşe’ye, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç’a ve MHP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül’e de çok teşekkür ediyorum. Aldığım mazbatamı Cumhurbaşkanı'mıza armağan ediyorum. Çok çalıştık, çalışan kazandı. Artık hizmet zamanı. İnşallah en kısa sürede kendilerine mazbatamızı götüreceğiz. Keşan için Cumhurbaşkanımıza söz vermiştik. Keşan’ı bizden bekliyordu, çok çalıştık ve kazandık. Belediye Meclisi konusunda hiçbir problem yok. Şahsım için belediye meclisi üyelerinin 25’i de aynı. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı olarak beraber çalışacağız. El ele vereceğiz hep beraber olacağız. Benim 4 başkanım oldu. Gürcan Başkanım, Heves Başkanım, Hüseyin Başkanım ve Zafer Başkanım oldu. Cumhurbaşkanımıza mahcup olmadan çalışacağıma söz veriyorum. Aileme de çok teşekkür ediyorum. Aile olarak bir yangın felaketi yaşadık. Süzgünler Ailesi’ne çok geçmiş olsun diliyorum tekrar. 10 Nisan nedeniyle polislerimizin de günlerini kutluyorum.” dedi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Belediye Meclisi üyeleri ile İl Genel Meclisi üyelerinin İlçe Seçim Kurulu’nda mazbatalarını almalarının ardından Helvacıoğlu ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Buradaki tören saat 15.00 sıralarında başladı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi. Helvacıoğlu daha sonra Keşan Belediye Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Mustafa Helvacıoğlu, meydandan İsmail Saraç Caddesi istikametinden esnaf ve vatandaşları selamlayarak beraberindekilerle birlikte Keşan Belediyesi’ne geldi.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

“DÜNYANIN BÜTÜN ÇİÇEKLERİ KENDİSİNE ARMAĞAN OLSUN”

Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindekileri Başkanlık görevini devreden Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Eşi Şengül Özcan çiçekle karşıladı. Başkanlık Makamı’nda Özcan’a çiçek ve “Yaşam Boyu Onur Plaketi” takdim eden Mustafa Helvacıoğlu, “Mehmet Özcan Keşan’ın tarihine geçmiş önemli bir başkandır. 3 dönem boyunca eşinden, işinden, torunundan ayrı kalmış ve halkın sevdalısı olmuştur. Ticaret Odası başkanlığı dönemimde beraber çalıştık. Hakkım helal olsun. Bu bir nöbet değişimidir ve kısmet bizlereymiş. Ağabeyime bundan sonraki hayatında sağlıklı günler diliyorum. Dünyanın bütün çiçekleri kendisine armağan olsun.” dedi.

15 yıl önce görevi Mustafa Ürek’ten devraldığını belirten Özcan, “Bugün görevi Mustafa Helvacıoğlu’na devrediyorum. Belediyenin yeni patronu artık kendisi. Seçim kazanmak çok güzel bir şey. Seçime girmediğim için yenilmeden gidiyorum. 15 yıl dolu dolu çalıştım. Sevgili kardeşim 15 yıl boyunca yapılanların izlerini görecek. Ben canı gönülden yeni belediye ekibine başarılar diliyorum. Daha güzel şeyler yapmayı kısmet etsin. Dönem sonunu sağlık sıhhat içinde tamamlayıp bir başkasına devretmek kısmet olsun. Alnının akıyla bu görevi tamamlayıp gitmek gibi güzel bir şey yok. Ben yine Keşan’da tek başıma, başım dik alnım açık gezeceğim. Bize danışırlarsa elimizden geldiğince yardımcı olacağız.”

Daha sonra Özcan, Keşan Belediyesi mührünü teslim etti ve 15 yıldan bu yana yakasında olan Belediye Başkanlığı Rozeti’ni Helvacıoğlu’na taktı. Helvacıoğlu daha sonra Özcan ve eşi Şengül Özcan’ı belediye girişinden uğurladı.

Kurban kesimin ardından Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde toplanan vatandaşlara seslenen Helvacıoğlu şunları söyledi: “Bugün mazbatamızı alıp görevimize başlıyoruz. Öncelikle bu seçim atmosferinin Keşan’ın hoşgörüsüne yakışan bir ortamda yaşanmasından dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizden yetki almanın heyecanı ile herkesi her ferdi tek tek gönül dolusu kucaklıyorum. Bugün tüm Keşan kazanmıştır. Halkımız 5 yıllığına bizi görevlendirmiştir. İnşallah buna layık olmaya çalışacağız. Sandıklara koşarak, demokrasi şölenini tüm ülkemizde olduğu gibi Keşan’ımızda da yaşatan tüm vatandaşlarımıza tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi çalışma, birlik ve beraberlik zamanı, derdimiz heyecanımız Keşan ve Keşan’ın sorunları olacak. Vatandaşımız sandığa gitmiş, oyunu kullanmış, son sözü söylemiş ve kararını vermiştir. Vatandaşımız bütün tartışmalara, tereddütlere ve gerginliklere son noktayı koymuştur. Keşanımız artık 25 Meclis üyemiz ile beraber tüm Trakya’ya ve Türkiye’ye örnek temsil edecek yeni bir başlangıca adım atmıştır. Bu bir demokrasi yarışıdır. Aday olan tüm arkadaşlarımıza yaşamlarına başarılar diliyorum. Katkı verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Keşan’a dair ufku, vizyonu, heyecanı olan her kim varsa, siyasi görüş ve düşünce farkı gözetmeksizin başımızın tacıdır. Ne çalışanlarımız açısından ne oy vermeyenler açısından Keşan’da bir ayrım söz konusu değil. Halkımızı ayırt etmeden kapıları ardına kadar açık bir belediye olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

Bundan sonra Keşan’da yaşayan tüm vatandaşları kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet edeceklerine vurgu yapan Mustafa Helvacıoğlu şunları dile getirdi: “Hizmetlerimizde adalet ve liyakat ön planda olacak. Keşanımız için kaybedecek zamanımız yok. Halkımızın karar verdiği gibi, Keşan’ımızı hep birlikte hak hukuk ve adalet çerçevesinde yöneteceğiz. Keşan halkımızın bize göstermiş olduğu desteğe, gecemizi gündüzümüze katarak cevap vermemiz gerekiyor. Bugünden itibaren halkımızın teveccühü ile 25 Meclis üyemiz hizmet için bir araya gelecek ve Keşan’da çok şeyin değişeceği yeni bir sayfa açacak. Yapacağımız hizmetler ve projeler ile Keşan’ımızı daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyacağız. Keşan’ımızın önüne yepyeni ve tertemiz bir sayfa açılmıştır. Keşan’ın destanını hep birlikte yazacağız. Halkımızın bizlere layık gördüğü bu görev hepimizin Keşan’ına gönlü Keşan sevdasıyla atan her ferde ve güzel Türkiyemize hayırlı olmasını diliyorum. Barışa, istikrara ve huzura katkı sağlamasını en kalbi duygularla paylaşmak istiyorum. Keşan bir demokrasi şöleni yaşamıştır. Bizlere inanan ve güvenen gönüldaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Oy versin ya da vermesin bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz. Mehmet Özcan ağabeyimizin güzel hizmetleri olmuştur.  Bundan sonra da kendisinin değerli fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanacağız. Devir teslim törenimizde kendisinden görevi devralmaktan da ayrıca mutluyum. Bundan sonra aynı şekilde kimseyi ötekileştirmeden bütün Keşan’ı kucaklayacağız. Bize gösterilen teveccühü asla karşılıksız bırakmayacağız. İnşallah devraldığımız bu kutlu görevde Keşan’ımızı ileriye taşımayı görev edineceğiz. Allah nasip ederse, verdiğimiz sözlerin hepsini tutarak Keşan’ı marka şehir haline getireceğiz. Bütün hemşehrilerimizle, iktidar muhalefet demeden el birliğiyle sivil toplum kuruluşları meslek odaları, üniversiteler ve personelimizle birlikte inşallah ortak akılla yönetmeye başlıyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

Bu konuşmanın ardından AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe konuştu.

Seçimlere Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte girdiklerini belirten Akmeşe, “Keşan seçim sürecinde farklıydı. Başta başkan, belediye ve il genel meclisi üyelerimiz olmak üzere tüm Keşan var gücüyle mücadele etti. Bütün Keşan’ı tebrik ediyorum. Seçim zamanı bitti, şimdi hizmet zamanı. Keşan’ın hizmete çok ihtiyacı var. Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz Fatma Aksal ve ben Keşan için birlikte çalışacağız. Şimdi hizmet zamanı. Keşan’a hayırlı olsun.” dedi.

Daha sonra AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal konuştu.

Mehmet Özcan’ın Keşan’a 15 yıldan bu yana hizmet ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Aksal, şunları kaydetti: “Makam ve mevkiler geçici. Önemli olan arkada hoş bir seda bırakmak. Hizmet ve kalkınma yerelde başlar. Mustafa Başkanımızın her zaman yanında ve arkasında olacağız. Ankara’dan üzerimize ne düşen görev varsa gecemi gündüzüme katarak çalışacağım. Yapacak çok işimiz var. Hangi siyasi partiden olursa olsun şimdi birlik zamanı. Hayırlı ve mübarek olsun. Cumhurbaşkanımız bu süreçte 2 kez aradı. Keşan’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletti. İnşallah en kısa sürede bizleri burada ziyaret edecek. İktidar Partisinin desteği ile gücüyle Keşan’a çok güzel hizmetler yapacağız. Kazanan Keşan oldu.”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yılmaz’ın selamlama konuşmasının ardından Helvacıoğlu ve beraberindekiler Başkanlık Makamı’nda tebrikleri kabul etti.