Keşan’da sebze ve meyve tezgâhı açan esnaf, Türkiye’nin en taze ve en lezzetli marulunun ilçemiz pazarında satıldığı konusunda oldukça iddialı.

KEŞAN PAZARI HER ZAMAN HEM TAZE HEM UCUZ OLUR

Gerek Keşan’ın bazı köylerinde bulunan seralarda yetiştirilen gerekse Antalya başta olmak üzere diğer illerden haftanın 2-3 gününde kamyonlarla getirilen marulların vatandaşlara en taze ve en ucuz bir şekilde ulaştırıldığını söyleyen pazarcılar, “Keşan Pazarı Trakya’nın en büyük ve en ucuz pazarı deniyorsa bu söz boşuna söylenmiyor. Çevremizde bulunan birçok il ve ilçeye Antalya’dan bırakın haftada ayda bir kamyon mal gelirken bizim Keşan Hali’ne haftanın 3 günü devamlı taze ve bol mal girişi oluyor. Hem semt pazarlarında hem de Cumartesi Pazarı’nda halkımıza her zaman en taze ürünü en ucuza yediriyoruz” diye konuştu.

Geçen Cumartesi günü satış için tezgâha koydukları marulları eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan Süleyman Demirel’in meşhur foterine benzeterek satmaya çalıştı ve “Demirel’in foteri 4 lira” diyerek satış yapmaya çalıştı.

Bu arada, geçtiğimiz aylarda yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle bölgemizde ve ülke genelinde marul üretiminde sorun yaşandığı, bu nedenle şu günlerde 3-4 lira dolayında olan fiyatların yükselebileceği de ifade edildi.