Keşanlı hayırsever işadamlarından Saadettin Tarhan, dün yaptığı açıklamada, yeni hastanenin yeri konusunda yapılan tartışmalara değinerek, “Bu konu hakkında geleceği düşünmemiz gerekiyor. Yeni hastane binasının yerini tekrar düşünmeliyiz” dedi.

GELECEKDE BİR GÜN GELECEK

Henüz inşaata başlanmadığını ve hiçbir şey için geç olmadığını kaydeden Tarhan, şöyle konuştu:“Hastanenin bahse konu alana yapılmasından sonra bu alanın çevresinde eczaneler, iş yerleri gibi yapılanmalar da başlayacak. Bu konu hakkında geleceği düşünmemiz gerekiyor.”

EN UYGUN YER TOPLU KONUT ALANI BÖLGESİ  

 Açıklamasında Keşan Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın genişletilebileceğini de ifade eden Tarhan, “Mevcut binaya ilaveler yapılabilir. Keşan Devlet Hastanesi’nde bazı hayırseverler tarafından yardımlar yapılarak yeni bölümler, klinikler açılıyor. Bunlar güzel işler. Ayrı bir yere bina yapılacaksa da başka bir yer düşünülebilir. Şu anda Keşan’da hastane yapılacaksa, en uygun yer Keşan’ın tepeleri ve toplu konut alanı olarak bilinen yerdir. Bu konu üzerinde durulması gerekiyor” diye konuştu.

HUZUREVİNE DESTEK VERİRİM

Bir yaşlı olarak yıllardır bu eksikliği gördüğünü ve Keşan’ın en büyük ihtiyacının bir huzurevi olduğunu da kaydeden Tarhan, böyle bir işe her türlü desteği vereceğini ifade ederek şunları söyledi: “Tepe Mezarlığı’nın taşınacağı söyleniyor. Bu alana huzurevi yapılabilir. Benim şu anda maddi gücüm huzurevi yapmaya el verse, bunu Keşan’a kazandırmayı düşünürüm. Fakat kurum ya da kuruluşlardan biri tarafından yapılacaksa buna destek veririm”