Keşanlı tiyatro ve dizi oyuncusu Tuncay Tezküser; 10 Aralık Salı günü sabaha karşı, elektriği kesik olduğu için aydınlatma amacıyla kullandığı mumdan çıkan yangında hayatını kaybeden amatör sanatçı Seçkin Ayral’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, popüler sanatçılara yüzbinlerce lira harcayan Keşan Belediyesi’nin, Ayral gibi yerel sanatçılara destek olmadığını dile getirdi.

Tuncay Tezküser, Medya Keşan’a yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

“Keşan yerel yönetiminin, Keşan’ın içinden çıkmış kendi emekçi sanatçılarının değil de, bir şekilde popüler olmuş kişilerin yanında olmasını garipsediğimi, geçtiğimiz aylarda yaptığım bir basın açıklamasında dile getirirken ne kadar haklı olduğum, bugün yaşanan olayla bir kez daha ortaya çıktı.

Belediyedeki yetkili zatlar, sadece Serkan Çağrı ve Oğuz Berkay Fidan popülerken onlara destek çıkacaklarına, hiç uğruna kaybettiğimiz, benimle birlikte yıllar öncesinden Keşan Belediyesi bünyesinde kurduğumuz tiyatronun mimarlarından olan arkadaşımız Seçkin Ayral’a da O’nun gibi nicelerine de sahip çıkmamıştır. Onları sadece Keşan Kültür ve Turizm Festivalinde bir defalık ‘dostlar alış verişte görsün’ diye sahneye çıkarmıştır. Oysa dışarıdan getirdiği sanatçılara bütçeden yüzbinlerce liraları bol keseden harcayıp, sonra da festivali de yerel sanatçılarını da bitirmiştir. Ama onlar için önemli olan popülerliktir. Sonunda ya benim gibi kendi tırnaklarıyla bir yerlere gelebilmek ya da Seçkin gibi hiç uğruna yanıp kül olup mezara girmek onlar için önemli değildir. Sürekli kültür etkinliklerinden bahsedip dışarıdan on beş günde bir getirdiği tiyatroların (modası geçmiş ünlülerin) yerine kendi değerlerine sahip çıkmayan, taşıma kültür ithal eden bir belediye başkanıyla ben övünemiyorum doğrusu. Takdir kamuoyunundur.”