Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile kortej oluşturarak caddelerde yürüyüş yaparken, camilerde önce sala daha sonra ise ezan okundu.

FETÖ üyesi askerlerin darbe girişimi sonrası Keşan’da da vatandaşlarda sokağa döküldü. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli tüm personel göreve çağrıldı. Polis, emniyet ve hükümet konağı önünde geniş güvenlik önlemi alırken, yaşananlara tepki gösteren yüzlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Vatandaşlar, burada Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra, sloganlar attı. Yoldan geçen araçlarda korna çalarak gruba destek verdi. Keşan Kaymakamı Nuri Özder de Cumhuriyet Meydanı’na gelerek vatandaşlarla görüştü. AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Adnan Vural, partililer ve vatandaşların oluşturduğu kortej, yürüyüş yaparak tepkilerini gösterdi. Camilerde ise önce sala daha sonra ezan ve dualar okundu. Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Keşan 4’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı binaları önünde ise yoğunluk gözlenmedi.


EDİRNE’DE TUGAY KOMUTANI TUĞGENERAL HİDAYET ARI GÖZALTINA ALINDI

Edirne'de askeri darbe girişimi soruşturması kapsamında 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, çağrıldığı Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alındı. Tuğgeneral Arı ile birlikte 5 askerin daha polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi.

Askeri darbe girişimine ilişkin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve 5 askerle ilgili gözaltı kararı verildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince askerler gözaltına alınırken, Tuğgeneral Hidayet Arı ise Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı, ardından da gözaltı kararı uygulandı. Sivil kıyafetleriyle gözaltına alınan Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi için yeniden Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GELEN ASKERLER İÇERİ ALINMADI

Askeri darbe girişimi sırasında Edirne'de askeri araçlarla Edirne Emniyet Müdürlüğü önüne gelen bir grup asker, polis ekiplerince içeri alınmadı. İki taraf arasında sözlü tartışma yaşanırken, gelen bir grup askerin “O zaman biz de tanklarla geliriz” diyerek geri çekildikleri ifade edildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu gelişmenin ardından Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Korgeneral Celalettin Alkoç Kışlası çevresinde güvenlik tedbiri aldı.


KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Geçen Cumartesi günü, saat 04.30 sıralarında tankların kent merkezine gelme olasılığına karşın, Karaağaç Mahallesi'ne geçişi sağlayan Tunca, Meriç ve Süvari köprüleri araç trafiğine kapatıldı. Bazı bölgelerde ise tedbiren iş makineleri konuşlandırıldı. Askeri darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.