HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Kaymakamlığı organizesinde Keşan Orman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık bin kişi, saat 22.00'de ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Keşan Kaymakamı Nuri Özder, siyasi parti başkanları, ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara yürüyüşte eşlik etti.

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara "Hoş geldiniz" diyerek, "Hepimizin bildiği gibi bundan bir yıl önce 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan bir grup FETÖ mensubu hain tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu hain teşebbüs Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze, milli birlik ve beraberliğimize karşı yapılmıştır. En acı olan bu hain saldırı milletimizin alınteri ile alınmış devletimize ait olan silahlar ile yapılmıştır. Bu silahlarla TBMM devlet binalarımız, güvenlik birimlerimiz bombalanmıştır. Halkımızın üzerine ateş açılmıştır. Milletimiz bu korkunç tabloya rağmen alçak saldırıya karşı durmuş devletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı duruşu, bütün siyasi partilerimizin TBMM çatısı altında darbe karşıtı duruşları ve en önemlisi milletimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başarıya ulaşmıştır. Halkımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanları doldurmuş, yeri geldiğinde ölümü bile göze alarak silahların önüne geçmiştir. Şehit olmuş fakat darbecilere geçit vermemiştir. Milletimiz o gece bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek vatanına sahip çıkmıştır. Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu hain saldırılar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. 15 Temmuzda Türk milleti bunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu anma günümüzde bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını veren aziz şehitlerimizi, tüm kahraman şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bütün kahraman gazilerimizi minnet ve şükranlarımızı bildiriyoruz." dedi.

Kaymakam Özder'in konuşmasından sonra mehter takımı gösteri sundu, alana kurulan sinevizyondan vatandaşlara, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın direnişinin yer aldığı görüntüler izlettirildi. Saat 00.23'te ise tüm camilerden sela okundu. Programda daha ilahi grubu dinleti sundu. Meydandaki kürsüde oluşturulan anı defterine de vatandaşlar 15 Temmuz'la ilgili düşüncelerini yazdı. Vatandaşların Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbeti sabah kadar sürdü.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ