Keşan Belediyesi tarafından yeni yıl nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Sokak Partisi” büyük ilgi gördü.

Parti, saat 21.00’de, ikiz DJ’ler Çağlar ve Çağdaş Kolukısa kardeşlerin performansıyla başladı. Alana gelen çok sayıda vatandaş “Hoş geldin 2016” yazılı ışıklandırma ve Noel Baba kızağı önünde fotoğraf çekilerek, anın tadını çıkardı. Havanın eksi 6 derece olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, sahne alan Oya Pınar’ın söylediği birbirinden güzel şarkılarla eğlendi. Alana gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan ve Salim Şevik, kurulan stantta halka lokma ve peynir dağıttı.

ÖZCAN: YENİ YIL SİZLERE, AİLENİZE VE DOSTLARINIZA NİCE GÜZELLİKLER GETİRSİN

Daha sonra sahneye çıkarak bir konuşma yapan Mehmet Özcan, “İstanbul’a kar yağıyor, biz burada ayazını çekiyoruz. Keşke bu akşam lapa lapa kar yağsaydı da, yılbaşını takvimlerde gördüğümüz fotoğraflardaki gibi kutlasaydık. Ama kısmetimiz buymuş. Ayaz da olsa, soğuk da olsa biz bir yılı daha geride bıraktık ve burada 2015’in gidişini, 2016’nın gelişini kutluyoruz. Ben yine sizlerle burada birlikteyim. Biz daha önce mısır patlatıp dağıtalım, çay, kahve verelim dedik ama burada küçük esnafımız var. Onları düşündük. Dedik ki, onlarda olmayan bir şeyi yapalım. Lokmayla peynir dağıtalım dedik. Yeni yıl sizlere, ailenize ve dostlarınıza nice güzellikler getirsin. Allah kimselere kötülükler yaşatmasın. Yeni yıl ülkemize huzur, barış, zenginlik getirsin. Her şey gönlünüzce olsun.” dedi.

Daha sonra Oya Pınar konseri kaldığı yerden devam etti. Saatler 00.00’a yaklaştığında ise yaklaşık bin kişinin 10’dan geriye saymasıyla yeni yıla girildi. “Sokak Partisi” havai fişek gösterisinin ardından sona erdi. Öte yandan vatandaşlar şehir genelindeki mekânlarda da düzenlenen programlarda yeni yıla “Merhaba” diyerek, gönüllerince eğlendi.