HABER MERKEZİ

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve Keşan FM Program Yapımcısı Arif Güven’in sunumunda gerçekleştirilen balo, Raif Perçin ve saz ekibinin fasıl dinletisi ile başladı.

Geceye; CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, çevre belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, oda ve borsa temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.  

Programda ilk olarak Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, CHP Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal, Faik Öztrak, Seyit Torun ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajları okundu.  

Fasıl dinletisinden sonra Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan bir konuşma yaptı.

96. Kurtuluş Balosu’na katılanlara “Hoş Geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Özcan, “81. Kurtuluş Balosu’ndan 96. Kurtuluş’a kadar birlikteydik. İnşallah bir 5 yıl daha birlikte olacağız. Biz millet olarak Anadolu topraklarına yolculuğuna 1071 yılında başladık. Yıllar içerisinde Anadolu’nun batılarına kadar geldik. 1299’da Osmanlı Devleti’nin temelleri atıldı. Zaman içerisinde dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olduk. Trakya’da ilk olarak Bolayır civarındaki Çimpe Kalesi’ne adım atıldı. 1359’dan beri Keşan ve Trakya geçmiş 200 yıl öncesine kadar savaş görmemiş ama Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı Devleti iyice zayıflar ve Mondros Mütarekesiyle çözülür ve teslim bayrağını çeker. O sıralarda önce Yunan çeteleri işgal eder, sonra da resmen giriş yapılır. Burada ciddi sivil direniş olur. O kadar ciddi bir direniş olur ki Yunanlılar Trakya’da bir kolorduyu burada tutmak zorunda kalır. Bu arada Atatürk bu parçalanmış zamanda bir güneş gibi doğup kongreler yaptıktan sonra TBMM’yi açar ve Kurtuluş Savaşı’nı başlatır. Kurtuluş Savaşı bitiminde buradaki direnişin de etkisiyle işgal devletlerinden geri alınır. 1918 ve 1922 yılları arasında Keşan halkı çok zahmet çekmiştir. Malları alınmış, kimileri Yunan adalarına sürülmüş, katledilmiştir. İşte 19 Kasım sabahı Yüzbaşı Mehmet Bey komutasında bir birlik Kurtuluş Caddesi’nden girerek sancak-ı şerifi teslim alırlar. Bu mücadele büyük emekleri geçen Kuvay-i Milliyecilere, Keşanlı kahramanların hepsine minnettarız. Ancak esas minnettarlığımız 1. Dünya Savaşı’ndaki teslimiyetten sonra yok olmak üzereyken bir çift mavi göz öyle bir fırsat verir ki bütün Türk Milletimize ebediyete kadar gidecek olan devletimizi kurarak armağan etmiştir. O günleri anmak ve geçmişi hatırlamak için bir aradayız. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun. Bu bayrağın altında hepimiz özgürce işimizi yapalım, çocuğumuzu yetiştirelim, ülkemizi kalkındıralım. Bütün derdimiz bu olsun. Eksiklerimiz var, düzeltecek ve yükseltecek olan bizleriz. Geçmişteki emekler unutulmamalı. Kurtuluş Yıldönümümüz kutlu olsun.” dedi.

Özcan’ın konuşmasının ardından Keşan Türkü Dostları Derneği Korosu sahne aldı ve sahne sonrası Başkan Özcan koroya çiçek takdim etti.

Gece Oya Pınar’ın muhteşem performansı ve kendisine çiçek takdimi ile sürdü. Gecede daha sonra sahneye THM Sanatçısı Ayşe Aslanca çıktı ve birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Aslanca’ya çiçek takdiminden sonra gece THM Sanatçısı Adile Kurt Karatape’nin muhteşem sahnesi ile sona erdi.

Özcan tarafından Karatepe’ye de çiçek takdimi yapıldı.

Yine 20 Kasım 2018 Pazartesi akşamı, Kurtuluş Caddesi üzerinde Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri etkinliği Keşan Belediyesi’nin desteği ile konser programı gerçekleştirildi.

Saat 20.00’de başlayan etkinlikte; Grup A20, Grup Aheste ve Ünlü Sanatçı Baha caddeyi dolduran binlerce kişiye eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Gece havai fişek gösterileriyle renklendi.

Gruplara Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Kurtuluş Caddesi esnafı adına Fatma Gürses ve Orhan Koca tarafından çiçek takdim edildi.