Edirne Süper Amatör Ligi’nde şampiyonluğunu ilan eden ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Keşanspor, ligin son karşılaşmasında Anafartalarspor’a 2-1 yenildi.

Keşan Atatürk Stadı’nda Saat 14.30’da yapılan kupa töreni ve ardından başlayan karşılaşmaya, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, CHP İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Osman Hatipler, Edirne Futbol İl Temsilcisi Yavuz Çiroz, her iki takımın sponsoru iş adamı Tolga Mercan, bazı Keşan Belediye Meclisi üyeleri, her iki takım yöneticileri ve çok sayıda taraftar katıldı.
Kupa töreni öncesi Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve iş adamı Tolga Mercan’a taraftar grubu tarafından üzerinde Keşanspor amblemi bulunan maket uçak hediye edildi.
KUPA TÖRENİ
Keşanspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Serin’in sunuculuğunda gerçekleştirilen kupa törende ilk konuşmayı Keşanspor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, “Burada bu mutluluğumuzu paylaşan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çok çalışarak kazanılan bu başarıyı tüm Keşan halkına armağan ediyoruz.” dedi.
Edirne ASKF Başkanı Osman Hatipler de konuşmasında, Keşanspor’un bu sezon yoktan var edilen bir takım olduğunu ifade ederek Keşanspor’a BAL liginde başarı diledi.

ÖZCAN: KEŞANSPOR BAL LİGİNDE ŞAMPİYON OLACAK
Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Keşan’ımızın iki güzide takımı bizlere bir futbol şöleni sunacaklar. Bu nedenle her iki takımımızı da tebrik ediyorum. Geçtiğimiz sezon hayatını kaybeden Keşansporlu oyuncu kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum. Anafartalarspor bu sezon kendi içinden yetiştirdiği gençlerden oluşan U19 takımı ile Edirne’de yüzümüzü güldürdü. Bugün de burada Keşanspor’un sevincini paylaşıyoruz. Benim iki kulüp için de hedeflerim var. Hedefsiz bir yaşam olamaz. Ben önümüzdeki sezon Keşanspor’un BAL’da şampiyon olabilmesi için destek olacağıma ve Anafartalarspor’a yapılan sosyal tesisleri geliştireceğime söz veriyorum. Her iki takımımızın başarıların devamını diliyorum.”
Törenin son konuşmasını Kaymakam Bekir Dınkırcı yaptı.  Kaymakamlık olarak her iki takıma ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Dınkırcı, iki takıma da başarı diledi.
Konuşmaların ardından, Edirne ASKF Başkanı Osman Hatipler ve Futbol İl  Temsilcisi Yavuz Çiroz tarafından Keşanspor Yönetim Kurulu üyelerine ve futbolcularına kupaları verildi.
Kaymakam Dınkırcı ve Belediye Başkanı Özcan, kupa töreninin ardından Anafartalarspor oyuncularının yanına da giderek başarı diledi.
KARŞILAŞMA İSTİKLAL MARŞI İLE BAŞLADI
Keşan Belediye Bandosu tarafından İstiklal Marşı’nın çalınmasının ardından karşılaşma başladı. Anafartalarspor takımı sahaya “Keşanspor’a BAL’da başarılar dileriz” pankartı ile çıktı.
İki takımın oyuncularının el ele çıktığı karşılaşmada ilk golü 8. dakikada Anafartalarsporlu Samet attı. Karşılaşmanın 45. dakikasında Keşanspor oyuncusu Burak’ın ikinci sarı karttan kırmızı kat görmesi sonucu Keşanspor 10 kişi kaldı. İlk yarı 1-0 Anafartalarspor’un galibiyeti ile sona erdi.
2. yarıda Keşanspor, birçok gol pozisyonu bulmasına rağmen bu pozisyonları gole çeviremedi. 80. dakikada Anafartalarspor Mehmet’in attığı golle üstünlüğünü 2-0 a taşıdı. Karşılaşma bu skorla bitecek sanılırken 92. dakikada Keşanspor’dan Rıdvan şık bir vuruşla topu Anafartalarspor ağlarına gönderdi ve karşılaşma, 2-1 Anafartalarspor’un galibiyetiyle ile sona erdi.
Karşılaşmanın hakem ve takım kadroları şöyle:
Hakemler: Murat Dinler, Tuğberk Kaniğ, Fırat Kargın.
Keşanspor: Rahman, Murat, Ertuğrul, Ozan, Güven, Vural, Burak, Hakkı, M. Kemal, M. Emin, Emrecan.
Teknik Direktör: Serkan Bayraktar.
Anafartalarspor: Nail, Özgür, Selahattin, Sergen, Ali, Arda, Esat, Samet, Batuhan Er, Mehmet, Uğur.
Teknik Direktör: Hayrettin Yıldız.