İstanbul Keşanlı Yönetici ve İş Adamları Derneği (KEYİAD) olağan genel kurul toplantısını geçtiğimiz salı akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş yerleşkesi içinde yer alan Akademi Restaurant’ta gerçekleştirdi.

Yeni yönetimde KEYİAD başkanlığa özel sektörde (Saat&Saat Mağazacılık firması) üst düzey yöneticilik yapan Ahmet Eler yeniden seçildi.

Yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor.

Tolga Mercan (Mercan Grup), Semih Şeftali (Esse Mağazacılık), İbrahim Üğdül (akampus.com İnternet), Cemali Özmen (Özerman Gıda), Okşan Algur (HRWM İnsan Kaynakları), Sevtap Engin (Keşan Uğur Eğitim Kurumları), Tarık Akan (Planet Pet Veteriner Kliniği), Alpaslan Özkan (Avukat), Serkan Çağrı (Notist Müzik Hizmetleri).

Derneğin yeni dönem danışma kurulu üyeliklerine ise Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel ile Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ferman getirildi.

Programın sunumunu KEYİAD yönetim kurulu üyesi Sevtap Engin’in yaptığı toplantıda, başkanlığa seçilen Ahmet Eler katılımcılara teşekkür etti.

Derneğin kurumsal bir firmanın oluşumunda yazılan ve uygulanan vizyon, misyon ve değerlerinin yeniden ele alınacağı “Vizyon toplantısı” ile yeni dönemde çalışmalarına başlayacaklarını belirten Eler, özellikle üniversite öğrencileriyle birlikte kariyer günleri kapsamında iş  dünyası ile üniversitelileri bir araya getireceklerini iletti.

Sivil Toplum dünyasına ve fayda sağlamaya  yönelik önemli toplantıları hem İstanbul hem de bölgemizde icra etmeye devam edecekleri söyledi.

Oğuz Berkay Fidan’ın organize ettiği ve örgütlenmenin başını çektiği yaklaşık  50 kişilik  Keşanlı üniversite öğrencileri grubunun toplantıya iştirak etmesinden ve KEYİAD’a  katılımlarından memnuniyetini ifade etti.

Daha sonra KEYİAD danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Ferman genel ülke görünümü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Nobel Barış Ödülü alan Aziz Sancar’ın Anıtkabir’i ziyaretinin önemini vurguladı.

KEYİAD’ın diğer danışma kurulu üyesi Keşanlı  Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel de “2016 yılında Ekonomi Görünümü’’ başlıklı uzun bir sunum icra etti.

En son ise;  Keşanlı İşadamı ve KEYİAD’ın yeni yönetim kurulu üyesi Tolga Mercan’da Mercan Grup’un Keşan’dan doğup Türkiye’nin 3 coğrafi bölgesine uzanan Başarı Hikayesi’ni ve şirketin gelişimini anlatan samimi bir sunum yaptı.Tolga Mercan, yeni dönemde Keyiad gibi sivil toplum kuruluşlarının toplumsal fayda adına yaptığı çalışmaların daha da önem kazanacağının  altını çizdi.Mercan şirketlerinin başarısının ardında İnsan Kaynağına verilen önem ile şirketin kuruluşundan bugüne taşıdığı değerleri hiç kaybetmemesine vurgu yaptı.Tolga Mercan , bana şirketimizin en önemli değeri nedir diye sorarsanız “Esnaf Bakış Açısı ve İnsan İlişkilerini” her zaman öne çıkarmamız diye belirtti.

Toplantı, geceye katılan öğrenci ve üyelerin söz alarak gündem dışı yaptıkları konuşmalar ile devam eti.