AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda saat 10.00’da başlayan ve Keşan Kaymakamı ve Birlik Başkanı Nuri Özder başkanlığında yapılan toplantıya; bazı daire amirleri, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve bazı yönetim kurulu üyeleri,  Edirne İl Genel Meclisinin 5 Keşanlı üyesi ile 45 köy muhtarının tamamı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından toplantının açış konuşmasını Keşan Kaymakamı Nuri Özder yaptı.  

Toplantıya katılanlara “Hoş geldiniz. diyen Özder, muhtarlara, bazı daire amirlerinin de toplantıda hazır bulunduklarını ve herhangi bir sorusu olanların sorabileceklerini söyledi.

Bu konuda sadece Maltepe Köyü Muhtarı Arif Kuşkonmaz söz aldı ve Paşayiğit’te hizmet veren doktorun buraya geliş gidişi sırasında karşı karşıya kaldığı ulaşım sorununa değindi.

Kuşkonmaz, doktorun yaşadığı sıkıntı nedeniyle buradaki görevini bırakmasından korktuklarını söyledi.

Bu soruyu cevaplandıran Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, adı geçen doktorun yaşadığı ulaşım sorununu bir dilekçe ile kendilerine ilettiğini belirterek yaşanan sıkıntının en kısa süre içinde ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Daha sonra toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Keşan Özel İdaresi Müdür Vekili Bülent Sorut, 2018 yılı birlik çalışmalarını bir sunum eşliğinde anlattı.

7 milyon 854 bin öngörülen 2017 yılı gelir bütçesinin 3 milyon 438 bin TL olarak gerçekleştiğini bildiren Sorut, aynı dönem harcamalarının da 2 milyon 998 bin TL olduğunu kaydetti.

Yapılan bilgilendirmelerden sonra oylamaya geçildi ve 2917 Yılı Kesinleşen Bütçe oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde çöp toplama hizmetine ilişkin olarak hane başına alınacak ücretin belirlenmesi görüşüldü. Bu konuda bilgi veren Keşan Özel İdaresi Müdür Vekili Bülent Sorut, Edirne İl Encümeni’nin bu konuda bir karar aldığını ve geçen sene 5 TL olan hane başına alınan ücretin bu yıl için 6 TL’ye yükseltildiğini söyledi. Oylamaya sunulan madde aylık 6, yıllık 72 TL olarak oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra Birlik Encümeni seçimine geçildi. İl Genel Meclisi üyelerinden Adnan Vural, Sebahattin Şengün, Mehmet Ali Yetim, köy muhtarlarından Barağı Köyü Muhtarı Birol Ocak,  Dışbudak Köyü Muhtarı Erdoğan Palabıyık, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı, Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Ercan Yirik ve Lalacık Köyü Muhtarı Mesut Pişkin aday oldu.

Toplam 50 kişi olmak üzere 5 İl Genel Meclisi üyesi ve 45 köy muhtarı oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi.

Adaylardan Adnan Vural 35, Mehmet Ali Yetim 24, Sebahattin Şengün 20, Erdoğan Palabıyık 27, Birol Ocak 22, Arif Büyükyatıkçı 17, Ercan Yirik 16 ve Mesut Pişkin 8 oy aldı.

Yapılan seçim sonrasında İl Genel Meclisi üyeleri Adnan Vural ve Mehmet Ali Yetim, Barağı Köyü Muhtarı Erdoğan Palabıyık ve Dişbudak Köyü Muhtarı Birol Ocak, Birlik Encümen üyeliğine seçildi. Yedek üye ise Arif Büyükyatıkçı oldu.

Toplantıya katılanlar öğle yemeği yemek üzere saat 12.00’de Yeşil Bursa Kebap Salonu’nda öğlen yemeği yenildi. 

KHGB 2018 Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı