Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Sosyal İşler Başkanı Taşkent Önsal, 24 Haziran 2013 Pazartesi günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Saat 15.00 sıralarında başlayan ziyarete, derneğin bazı yöneticileri de katıldı.

Ziyaret nedeniyle KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği yöneticilerine teşekkür eden Özcan, 8-12 Nisan 2013 tarihlerinde Keşan Şehit Aileleri, Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri Kıbrıs gezisinde, KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni de ziyaret ettiklerini, şimdiki ziyaretin de bir iade-i ziyaret özelliği taşıdığını söyledi.

Ziyaretçilerin, Yavru Vatan Kıbrıs’ın emektarları olduğuna işaret eden Mehmet Özcan, “Onların Kıbrıs’ta hem kanları hem de canları var. Ziyaret nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Keşan’da olmaktan mutlu olduklarını ve Keşan heyetini yeniden Kıbrıs’ta görmek istediklerini dile getiren Taşkent Önsal ise “Çok küçük yaşlardan itibaren Kıbrıs’ın savunmasında büyük roller üstlendik. Bizler gaziler olarak vatanımıza her zaman hizmet ettik ve bundan sonra da hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bizlerin Kıbrıs’ta hizmet üretmesine anavatanımızdan da her zaman destek gelmiştir. Bayrağımız hiçbir zaman yere düşmeyecek.” şeklinde konuştu.   

Mehmet Özcan, konuşmaların ardından Önsal’a, Keşan ve Saros Körfezi ile Keşan Belediyesi’ni tanıtan afiş ve kitaplardan oluşan bir çanta hediye etti.