Enez’den İl Genel Meclisi üyesi CHP (Cumhuriyet Halka Partisi)’li Şenol Kılıç, 1 ay süren İl Genel Meclisi 2017 yılı plan bütçe ve yatırım programı çalışmalarında sona gelindiğini ve geçen Perşembe günü itibariyle çalışmaların sona erdiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren Kılıç, “2017 yılı İl Genel Meclisi bütçesini 55 milyon lira olarak kesinleştirdik. Bunun 27 milyon lirasını yatırımlara kalan kısmını ise cari harcamalara ayırdık. Yatırıma ayrılan pay bütçenin yüzde 51’dir.
Enez bölgesinde; Abdurrahim ve Vakıf köylerine tanesinin maliyeti 75 bin liradan 2 adet doğal arıtma yapacağız.” dedi.
Şenol Kılıç, yapılacak çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:
“Enez’in 19 köyünün 16’sında geçtiğimiz yıllarda kanalizasyon çalışmalarını tamamlamıştık. Teknik raporun olumlu gelmesi durumunda bu yıl Hisarli köyümüzede kanalizasyon yapacağız.
Karaincirli köy göletimiz için 13.250 TL bütçeden ödenek ayırdık, bu göletimizin onarımını sağlayacağız.
2016 ekim ayında il özel idaresi yol ağına aldığımız Işıklı ve Sütçüler köylerimizi, Enez Keşan karayoluna bağlayacak olan  orman içinden geçen 5 km yolun stabilize çalışmalarını 2017 yılında bitireceğiz, 2018 yılında 1.kat asfaltını yapmayı düşünüyoruz.
Yenice köyü- Enez sahil 8 km’lik yolun 2.kat asfalt çalışmasını yapacağız. Ayrıca bu yolun 2 noktasında bulunan keskin virajları düzelteceğiz ve trafik levhalarını eksiksiz hale getireceğiz. Dolayısıyla kazalara neden olan bu virajlar ortadan kaldırılmış olacaktır.
Vakıf köyünü sahile bağlayan 2 km’lik yolun  asfalt çalışmasını, o bölgede tesisleri bulunan İstanbul Başakşehir belediyesi ile ortaklaşa yapacağız.
Karaincirli köyünü sahile bağlayan 4 km yolun  bakımını yapacağız,1. kat asfalt çalışmasını önümüzdeki yıl yapmayı planlıyoruz.
KÖYDES programından gelecek olan yaklaşık 250 bin TL kısım ile ise diğer köylerimizin sorunlarının çözümünü sağlayacağız.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’dan aldığımız bilgilere göre Enez merkez Atatürk İlk Öğretim okulunun yıkım ve yeniden yapım çalışmalarında sona gelindiğini, Aralık 2016 sonu itibariyle ihaleye çıkılacağını, ayrıca Cumhuriyet ilk öğretim okulunda çok kapsamlı çeşitlilik arz eden bir Z kütüphanenin yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.”