13 Aralık 2016 tarihli sayımızda “Emekli Öğretmen Cavit Deniz: Hasköy’de kanalizasyon sokağa akıyor” başlıklı haberimizde Emekli Öğretmen Cavit Deniz, Enez’e bağlı Hasköy’de bir çevre felaketinin yaşandığı ile ilgili görüşlerine cevap Edirne İl Genel Meclisi Enez CHP’li üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık’tan geldi. 13 Aralık 2016 tarihinde Hasköy’de incelemelerde bulunan CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Enez İlçe Başkanı Vedat Avcu, İl Genel üyeleri Şenol Kılıç ile Erol Açık’a Hasköy Muhtarı Ahmet İme eşlik etti. Muhtar İme’den köyle ilgili bilgi alan Kılıç ve Açık, “Siyaset adamları övgüye de eleştiriye de açık olmalıdır. Biz öyleyiz. Ama bir şartla; eleştiri edep ve ahlak kuralları içinde kalmalı! Sn Cavit hocamın açıklamasına baktığımızda kantarın topuzunu kaçırdığını görüyoruz.” Şeklinde konuştular. Kılıç ve Açık’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

KOD FARKI SORUN YARATIYOR

“Dün Enez Hasköy kanalizasyonunu, Chp Enez ilçe başkanımız Vedat Avcu ve Hasköy muhtarımız Ahmet İme’nin katılımıyla birlikte yerinde inceledik. Bu kanalizasyon çökertme havuzuna yaklaşık 250 metre mesafe kala, Enez-Keşan karayolunu kesen köprü altından geçerken derenin etkisiyle kod farkı oluşturmakta ve malesef sık sık sorun yaratmaktadır. 2006 yılında bu kanalizasyon yapılırken dereden gelen suyun zamanla kod farkı oluşturacağı hesaplanarak farklı bir güzergah belirlenmiş olsaydı, bugün bu sorunla karşı karşıya kalınmazdı. Sorun oluşturan bu noktaya Edirne il özel idaresi ekiplerince zaman zaman defalarca müdahale edildi.  En son müdahale 1 ay kadar öncesi tekrar yapıldı. Fakat kesin çözüme bir türlü ulaşılamıyor.

EKİPMAN VE MALZEME KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK

Dünkü incelememizden sonra İl özel idare Tarımsal Hizmetler müdürümüze konuyu hemen taşıdık ve bugün bakım ekibi geldi. Hep beraber sorunu tekrar yerinde inceledik. Teknik ekip 8 yıldır zaman zaman ortaya çıkan bu sıkıntının kesin çözümünün; Enez-Keşan karayolunun köye daha yakın bir noktadan yarılarak yaklaşık 300 metre uzunluğunda yeni bir hattın yapılmasından geçmekte olduğunu söylüyor. Edirne il özel idaresi olarak ekipman ve malzeme konusunda sıkıntımız yok. Burada tek sıkıntı karayollarından izin alınmasıdır. İzin alınması konusunda yetkili müdürümüz çalışmaları hemen başlatacağını bildirdi. Zannediyoruz  Sayın Valimizin ve milletvekilimiz Sayın Erdin Bircan’ın desteğiyle izin konusu en yakın zamanda sonlanır.

YARGISIZ İNFAZ YAPMASAYDIN

Siyaset adamları övgüye de eleştiriye de açık olmalıdır. Biz öyleyiz. Ama bir şartla; eleştiri edep ve ahlak kuralları içinde kalmalı! Sn Cavit hocamın açıklamasına baktığımızda kantarın topuzunu kaçırdığını görüyoruz. Aynı tarzda kendisine cevap vermeyi uygun görmüyoruz ve bize yakışmaz.O bizim büyüğümüzdür!!!"Kem söz sahibine aittir" deyip geçiyoruz.

Biz 2014 yılında seçildiğimizden bu yana Enez sorunları hakkında gerek halkımızdan gerekse muhtarlarımızdan gelen talepler konusunda hep duyarlı olduk ve çözüm odaklı çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu son konuda haber verilmişte biz mi ilgilenmemişiz??? Sevgili Cavit hocam, keşke yazını kaleme almadan önce bizimle bu olayı konuşsaydın. Yargısız infaz yapmasaydın...

Takdir halkımızındır.”