HABER MERKEZİ

Enez Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, yaptıkları ortak açıklamada, Köydes Projesi kapsamında,  Enez KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği)’nin yapacağı işleri belirlediklerini bildirdiler. Kılıç ve Erol’un, köylerin öncelikli sorunlarına ve bu sorunların nasıl çözüleceğine değindikleri açıklaması şu şekilde:
“Köydes Projesi kapsamında, Enez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak yapılacak işleri belirledik. Bu yıl Köydes Projesi kapsamında Eneze, ilgili bakanlıkça 520.000tl ayrılmıştır. Enez Kaymakamımız başkanlığında toplantımızı yaptık. Köylerimizin öncelikli sorunlarını belirleyerek gelen ödeneğin, en verimli şekilde değerlendirilmesini hedefledik. Bu anlamda büyük duyarlılık gösteren, başta Enez kaymakamımız Sn. Elif Canan Tuncer Ersöz'e ve diğer encümen üyelerimiz Alaeddin Arıcı, Ahmet İme ye çok teşekkür ederiz. 

HAVALAR DÜZELDİĞİNDE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ
Bu yıl yatırımlarda önceliklerimiz, içme suyu isale hatları ve depoları, yine içme suyu kuyularının enerji nakil hatları bakım ve onarımları, içme suyu depolarındaki otomatik klorlama makinalarının yenilenmesi, köy içi meydan ve yollarına kilit taş alımı ve bir köyümüzü sahile bağlayan 2 km uzunluğundaki yolun 2. kat asfaltının yapımıdır. 
Hizmet birliğimize bağlı Büyükevren, Küçükevren, Yenice, Çeribaşı, Hasköy ve Hisarlı içme suyu depolarının bakım ve temizlik onarımlarını yapacağız.  Ve bu 6 depomuzun otomatik klorlama makinalarının tümünü yenileyeceğiz. 
Büyükevren, Yenice ve Yazır köylerimizde, 3500 metre içme suyu yeni isale hattı yapacağız. 
Hasköy, Hisarlı, Büyükevren, Yeniceköy içme suyu kuyularının enerji nakil hat bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. 
Çavuşköy, Çeribaşı, Sultanice, Vakıf, Gülçavuş, Abdurrahim, Kocaali, Yenice, Yazır ve Hasköy'e yani 10 köyümüze, köy içi meydan ve yollarında kullanılmak üzere 14.000 metrekare kilit taşı alacağız. 
Ayrıca  bakanlık onay verir ve paramız yeterse Vakıf köyümüzü sahile bağlayan 2 km'lik yolumuzun ikinci kat asfalt kaplamasını yapmak istiyoruz. 
Diğer taraftan il özel idaresi 2017 yılı yatırım programına aldığımız, Yenice sahil 8 km yolunun ikinci kat asfaltı, Sütçüler'i ana yola bağlayan 5 km'lik yeni yolun yapımı, Vakıf ve Abdurrahim köylerine doğal arıtma ve Karaincirli köyüne hayvan sulama göleti yapacağız. Havaların düzelmesiyle birlikte çalışmalarımıza başlayacağız. Köylerimize hayırlı olmasını dileriz.”