HABER MERKEZİ

Kılıç ve Açık’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“Saros altın gibi ince kumuyla masmavi tertemiz suyuyla plajlarıyla balık çeşidiyle sıralı çam ormanlarıyla dünyanın sayılı güzel körfezlerinden biridir. Bu nadide körfezin kıymetini değerini bilmek ve onu bozmadan kirletmeden temiz bir şekilde geleceğe taşımak tüm yurttaşlarımızın görevidir.

Bu körfezimizin 40 km. uzunluğa sahip sıralı ve en güzel plajları Enez bölgesinde bulunmaktadır. Enez merkez haricinde Sultaniçe, Gülçavuş, Büyükevren, Karaincirli, Vakıf Köylerinin plajları var ve hepsi imara yerleşime açılmıştır.

Yazın bu plajlarımızda nüfus 100-150 binleri bulmaktadır. Bu sahillerimiz bir bakıma tüm Trakya halkının dinlenme ve tatil yapma merkezleri durumundadır. Gerek bu vatandaşlarımızın sağlığını gerekse Saros Körfezinin geleceğini korumak adına temiz çevre, temiz Saros, sağlıklı insan düşüncesiyle hareket ediyoruz.

Denize açılan, bölge sorumluluk alanımızdaki tüm köy kanalizasyon arıtmalarının tamamlanması için İl Özel İdaresi ve Enez İl Genel Meclis Üyeleri olarak çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz.

BİR YILDA 5 ARITMA

Enez sahillerimizle bağlantısı olan tüm köylerimizde arıtma çalışmalarını tamamlıyoruz. 

Geçmiş yıllarda Büyükevren, Küçükevren-Gülçavuş-Sultaniçe Köylerini kapsayan 2 Biyolojik arıtma hayata geçirilmişti. Bu yılın yaz aylarında Abdurrahim ve Vakıf Köylerinin doğal arıtmalarını bitirdik ve işlerlik kazandırdık. Bu yılın sonuna kadar Yenice ve Karaincirli Köylerimizin doğal arıtmalarını da bitireceğiz.

2018 yılının baharında ise Çavuşköy’ün arıtmasını da bitirmeyi planlıyoruz. Bu 5 adet doğal arıtmanın maliyeti yaklaşık 500.000, 00.-TL civarındadır. Dolayısıyla en geç 2018 baharında deniz sahilleriyle alakalı bütün köylerimizde arıtma çalışmaları tamamlanmış ve hizmete açılmış olacaktır. Bu arıtmaların bitmesiyle beraber Enez bölgesinde arıtma sayımız 9’a ulaşacaktır. Bu konuda hassasiyet gösteren başta Sayın Valimiz Günay Özdemir olmak üzere il genel meclis başkan ve üyelerine tüm Özel İdare çalışanlarına bölgemiz adına çok teşekkür ederiz.”