HABER MERKEZİ

Erikli için yapılan projelerden bahseden Kılıçaslan, şunları söyledi: “Yeni bir arıtma olacak, bu konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüştük. Mecidiye tarafına yapılacak, çalışması devam ediyor. Aynı zamanda Devlet Su İşleri tarafından su ile ilgili projelendirme son aşamaya geldi. 2019’da ana ihaleye girecekler. Dolayısıyla süreçlerin bitiminde de Belediye devralacak. Projelerin bitiminde devralacağım, altyapıları ben yapmadığım için devralmam diye bir yazısı var. Belediye Başkanı’nın projelerin bitiminde devralacağına dair bizim elimizde yazı var. Belediye ile birlikte çalışıyoruz.”

KOOPERATİF OLARAK UZATMA İSTEDİK

Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin süresinin şu anda yapılmakta olan projelerin bitimine kadar çalışması gerektiğine kayıt düşen Abbas Kılıçaslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz kooperatif olarak, üyelerin malı var, mülkü var, bu sürecin uzun süreceğinden dolayı uzatma istedik. Bakanlıktan da aldığımız talimat doğrultusunda en az minimum 10 yıl uzatabilirsiniz dediler. Biz bunu kasıtlı olarak 10 yıl şeklinde yazmadık. 2-3 yıl projelerin bitiminde Belediye devralacak. Bu çalışmalar bittiği zaman isterse tasfiye olur, isterse Belediye alır.” 

MAĞDURİYET YAŞANIR

“Kooperatifin görev süresi sona ermesi durumunda, gelecek yaz döneminde mağduriyet yaşanır mı?” sorusunu Kılıçaslan, şöyle yanıtladı: “Mağduriyet yaşanır. Biz kooperatif olarak tüm kuyuların motorların arızalarını, enerjilerini biz ödüyoruz. Bunlar ödenmediği zaman tıkanıp kalır. Kooperatifin bu projeler bitene kadar görev süresinin devam etmesi gerekiyor. Çünkü bu projeleri biz sürdürülebilir nitelikte çalışmasını yapıyoruz. Üyelerimizin mağdur olmaması için 2-3 yıl, projeler bitene kadar kooperatifin kalması lazım. Çünkü 1 saatlik elektrik kesintisi bile Erikli’yi mahveder. Kooperatifin devam etmesi gerekiyor. Biz bunu istedik üyelerimizden ama karşı taraf bunu istemedi. Böyle bir durum yaşadık.” 

2019 YILINDA ÜYELERİMİZE TEKRAR TEKLİF EDECEĞİZ

“Tekrar süre uzatım talebi olur mu?” şeklindeki soruyu da cevaplandıran Abbas Kılıçaslan, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Olacak. 2019 yılında üyelerimize tekrar teklif edeceğiz. Toplantıda katılım azdı, 300 kişi vardı.”