CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Edirneli Şehit Polis Nefize Özsoy’un cenazesine katılmak üzere Edirne’de olacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 10 Haziran Cuma Günü Selimiye Camiindeki Cuma namazına müteakip gerçekleştirilecek cenaze törenine katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu olayın olduğu gün olan 8 Haziran Çarşamba gecesi saat 23.00’te CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı arayarak taziyelerini bildirdi. Kılıçdaroğlu ülkenin sahipsiz olmadığını ifade ederek, “Biz terörün bitirilmesi için cesaretle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Kimse bizi bu yolda ve bu uğurda engellemeyi başaramaz” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları Edirnelilere şehidi yüzünden acısını ve üzüntüsünü bildiren CHP Genel Başkanı, cenaze için Cuma günü Edirne’de olacağını da sözlerine ekledi.

Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP Genel Başkanının aile müsait olduğunda arayarak taziyede bulunacağını da kaydederek, “Hemşehrimizin şehitlik haberi bizi kahretti. Ülkemiz AKP iktidarında her gün şehit haberleri gelen bir ülke haline geldi. Şehitler kaderimiz değil, biz bu duruma alışmayacağız” diye konuştu.