Gazetemizin 10 Nisan 2017 tarihli sayısında Deniz, Keşan-Enez yolu hakkında konuştu” haberinde emekli öğretmen Cavit Deniz’in Edirne İl Genel Meclisi Enez üyelerine yaptığı eleştirilere Edirne İl Genel Meclisi Enez üyesi Şenol Kılıç’tan yanıt gecikmedi. Kılıç, Hasköy kanalizasyonu, Keşan-Enez yolu ve Enez yılı ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Kılıç’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cavit Deniz deneyimli tecrübeli bir gazetecidir. Ama dünkü gazetelere Hasköy kanalizasyonu ile ilgili yapmış  olduğu açıklamasında yanıltılmış olduğunu doğru kaynaktan haber almadığını görmekteyim. Keşke köy muhtarından, il özel idare müdürlüğünden veya Enez kaymakamlığından bilgi almayı deneseymiş. Eminim aldatıldığını doğru bilgilendirilmediğini kendisi de fark edecekti.
Bu kanalizasyonun sıkıntılı yeriyle ilgili gerekli girişimler yapıldı. Kod farkından dolayı sıkıntı yaratan bölgeye 250-300 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı döşendi. Karayolları bölge müdürlüğüne asfaltı yarıp geçmek için İl özel idaresi genel sekreteri tarafından resmi yazı yazıldı. Bu yazıya karayolları bölge müdürlüğünce; ‘asfaltı yarmadan derinden delerek geçin’ diye  cevap verildi. Edirne İl özel idaresinde bu işi yapacak makine yok, ayrıca bu yapılsa bile yine kod farkı oluşacak ve yapılan bu yeni hat ta işe yaramayacak. Konuyu gelinen  son şekliyle Sayın. Valimiz ve Sayın Kaymakamımızla görüştük. Başka çözüm üretildi. Biraz havaların ısınması asfalt mevsiminin başlamasını bekliyoruz. Bu süreçte Cavit Deniz’den beklentimiz biraz sabırlı olması ve doğru bilgi edinmesidir.
Enez; bu ilçeye gönül vermiş herkesin ortak sevdası olmalıdır
Biz il genel meclisi olarak 2017’yi  Enez yılı ilan ederken amacımız; bu şirin ilçemizin tanıtımında planlamada ve sorunlarının çözümünde öncelik tanınarak daha hızlı adımların atılmasını sağlamaktı. Bu konuda tüm Enezlilere ve Enez sevdalılarına görev düşüyor. Burun kıvırmak eleştirmek yerine elbirliğiyle hepimiz mücadele etmeliyiz. Başarı hepimizin ortak hedefi olmalıdır.”

CAVİT DENİZ NE DEMİŞTİ?

16 Aralık 2016 tarihinde Enez Hasköy’de yaşanan kanalizasyon sorununu gündeme getirdiklerini hatırlatmış ve konuyla ilgili şunları söylemişti: Sorunla ilgili haber basında yer aldığı gün Enez’in CHP’li 2 İl Genel Meclisi üyesi, o yerden fotoğraf verip incelemelerde bulunduklarını dile getirdiler. Aradan geçen 3 aylık sürede değişen herhangi bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Eski tas eski hamam sorunlar devam ediyor. Çevre felaketi diye nitelendirebileceğimiz bir ortam var. Bu ortamın kokusundan ve görüntüsünden olumsuz etkilenen insanlar var.”

ENEZ YILI İLAN ETSENİZ NEYE YARAR

Cavit Deniz, Edirne İl Genel Meclisi’nde, alınan kararla 2017 yılının Enez yılı ilan edildiğini söylemiş ve şöyle kayedetmişti:“Enez yılı ilan edildi ancak, halen bu kanalizasyon sorunu çözüme ulaştırılamadı. Bence, bu arkadaşlar Enezcilik oynuyorlar. İşin magazinsel bölümüdür. Hasköy’de açıkta kanalizasyon akarken ve olumsuz bir ortam oluşmuşken, siz Enez yılı ilan etseniz neye yarar. Batsın sizin Enez yılınız. Siz daha yaşanan sorunun gündeme taşınmasına dahi tahammül edemiyorsunuz.”