SONGÜL KONAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, konuyla ilgili bilgiler vererek, söz konusu hibe programının 2021 yılı için geçerli olacağını belirtti.

Kılınç, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’ne (Tebliğ No: 2021/21)” 25.06.2021 tarihli ve 31522 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını dile getirerek şu bilgileri paylaştı:

Destekleme Konuları ve Hibe Oranları; 2021 yılında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesinde aşağıda belirtilen konularda ve oranlarda hibe uygulanır.

Yatırım Konuları/Uygulanacak Hibe Oranı (%)

İNŞAAT

Yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı / rehabilitasyonu, 50

ÇADIR ALIMI

Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, 50

(Göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler için)

MAKİNE ALET VE EKİPMAN ALIMI

Yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk, 50

YATIRIMDA ALT VE ÜST SINIRLAR

Hibe Programı kapsamında başvurusu onaylanan gerçek ve tüzel kişiler; Büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu,

Hayvan barınağı amaçlı çadır alımı (Göçer hayvancılık yapan yetiştiriciler için) Makine alet ve ekipman alımı kapsamında yem hazırlama makinesi (1adet), seyyar süt sağım makinesi (1 adet), süt soğutma tankı (1 adet), hayvan kaşıma ünitesi (2 adet), otomatik suluk (10 adet), gübre sıyırıcısı sistemi (1 adet) yatırımlarında, üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılır. (Gübre sıyırıcısı sistemi, ahır yapımı yatırımının bir parçası olarak yeni inşaat yapımı, kapasite artırımı/rehabilitasyonu ile birlikte satın alınabilir, sadece gübre sıyırıcısı sistemi alımı yapılamayacaktır.)

BAŞVURUNUN YERİ VE ZAMANI

Tebliğde belirtilmiş olan hibe konularında başvuru yapmak isteyen yatırımcıların, 01 - 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hibe programına yatırım konuları için kararın yayımlandığı tarihte (21 Mayıs 2021) işletmesi Bakanlı kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az 1 yıldır aktif olan, gerçek kişiler ve tüzel kişiler proje uygulama rehberinde belirtilen evraklarla başvuruda bulunabilir.

Proje başvuru dosyaları, ön proje formatı, hibe başvuru formu, ekleri ve destekleyici dokümanlarla birlikte iki takım olarak hazırlanır. Bir takımı İl Müdürlüğü’ne teslim edilir, diğeri de yatırımcı tarafından muhafaza edilir.

-Başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişinin dosyanın teslimi esnasında hazır bulunması şarttır.

-Başvurunun eki olan tüm belgeler başvuru sahibi veya yetkilendirilen kişi tarafından imza/paraflanmış olmalıdır.

-Posta, e-posta, kurye, faks, vb. yöntemlerle gönderilen başvurular ile Genel Müdürlükçe ilan edilen son başvuru tarihinden sonra ulaşan başvurular kabul edilmez.

-Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi hibe programı sadece 2021 yılı için uygulanacaktır. Program ile ilgili tüm iş ve işlemlerin tebliğ uygulama rehberinde açıklandığı üzere 30.11.2021 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Tebliğin 8. maddesinin 6. fıkrasında, Yatırımcılar yatırımlarını 30.11.2021 tarihine kadar tamamlayacaklarına dair noter onaylı hibe taahhütnamesini il müdürlüğüne sunmak zorundadır. Bu tarihe kadar yatırımlarını tamamlamayanlara 2021 yılı bütçe uygulama esasları çerçevesinde ek süre verilemez ve hibe ödemesi yapılmaz. Bölgemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”