SONGÜL KONAR

“AK BELEDİYECİLİĞİN KEŞAN’A GELMESİYLE, İLÇEMİZ GELİŞECEK”

31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktıklarını belirten Kılınç, “Cumhur İttifakı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Seçimlere en iyi şekilde hazırlandık. Milletvekilimiz, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, teşkilatımız, MHP teşkilatı olmak üzere herkes büyük bir özveriyle çalıştı. Halkımızda ciddi bir teveccüh gösterdi. Halkımız, sandıklarda gerekli cevabı verdi. 15 yıldır Keşan’daki eksiklikleri ve hiçbir çalışmanın olmadığını halkımızda gördü. AK Belediyeciliğin Keşan’a gelmesiyle, gelişen bir ilçe olacağımıza inanıyorum.” dedi.

“YSK’DA, CHP’NİN BAŞVURUSUNU RET ETTİ”

Keşan’da belediye başkanlığı seçim sonuçlarına CHP tarafından itirazların olduğunu belirten Gürcan Kılınç, sözlerine şöyle devam etti: “CHP, ilk olarak, ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu ve itiraz sonucunda, oy farkı 11’den 23’e çıktığını görüyoruz. Daha sonra İl Seçim Kuruluna itiraz edildi ama ilçe seçimin kararının geçerli olduğunu belirterek, CHP’nin başvurusunu ret etti. Bundan ardından Ankara’da YSK’ya itiraz başvurusu yapılmıştı. Bugün bize gelen bilgiye göre; YSK’da ret yönünde karar verdi. Bu ret kararıyla birlikte, AK Parti’nin Keşan’daki belediyeciliği tescillenmiş oldu. Seçimi Cumhur İttifakı kazandı.”

“İTİRAZ SÜREÇLERİ SONA ERDİ VE KAZANAN KEŞAN OLDU”

İtiraz sürecinin uzaması hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimlerin ardından herkes itiraz etme haklarını kullandılar. CHP’de yasal anlamdaki itiraz hakkını kullandı. Biz herkesin düşüncesine saygılıyız. Türkiye’nin her yerinde itirazlar yapıldı. Süreç aslında çok uzun olmadı. 31 Mart 2019 Pazar günü seçimler bitti ve 8 günlük süreç içerisinde itirazlar yapıldı. İtiraz süreçleri sona erdi ve kazanan Keşan oldu. AK Belediyeciliği Keşan’a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Yakın zaman içerisinde, Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu da mazbatasını alarak, çalışmalarına hızlı şekilde başlayacaktır. Keşan’ımıza yeniden hayırlı olmasını diliyorum.”