GİZEM GÖRÜR

Uybaş, kimlik bildirim sisteminin Erikli’de uygulanmaya başlandığını belirtti ve şu ana kadar kurallara uymayan 5-6 kişiye ceza kesildiğini kaydetti.

5-6 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Erikli’de kimlik bildirim sistemi uygulamasının tebliğ edildiği tarihten itibaren uygulamaya başladığının altını çizerek, sözlerine başlayan Uybaş, “Kimlik bildirim sistemine kayıt olmadan kiralama yapanlara, 5 bin-10 bin lira arasında cezalar kesileceği sürekli dile getiriliyordu. Bizim edindiğimiz bilgiye göre, belirlenen kurallara uymayan 5-6 kişiye ceza kesildi. Cezalar, kimlik bildirim sistemine girmeden kiralama yapan ev sahiplerine kesiliyor. Cezalar yüksek olmasından ötürü, kimsenin bildirim yapmadan kiralama yoluna gitmemesi gerekiyor. Bundan ötürü de ev sahipleri mutlaka bir emlak firması aracılığıyla kiralama yoluna gitmelidir.” dedi.

EMLAKÇI KİRALAMA YAPTIĞI YERLE İLGİLİ KAYIT GİRMEK ZORUNDADIR

“Bu uygulamanın size yansımaları nasıl oluyor?” şeklindeki soruya cevap veren Kudret Uybaş, şunları söyledi: “Yeni sistemin iyi olacağına inanıyorum. Biz de otel gibi gelen herkesi kayıt yapıyoruz. Her emlakçı kiralama yaptığı yerle ilgili kayıt girmek zorundadır. Kayıt olmadığı takdirde, bizler de cezalarla karşı karşıya kalmış olacağız. Ama bu uygulamanın uzun vadede çok iyi olacağına inanıyorum. Yeni uygulamayla birlikte, Erikli’de artık huzurun artacağını düşünüyorum ve daha güvenli olacaktır.”

JANDARMA EKİPLERİNE BU YIL BÜYÜK İŞ DÜŞECEK

Yeni uygulamayla birlikte, Keşan Belediyesi’ne büyük bir iş düştüğünün altını çizen Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyenin zabıta ekipleri, çadır kuranlarla büyük bir mücadele vermesi gerekiyor. Kimlik bildirim sistemi, Erikli’nin güvenliği için ve arananların daha kısa sürede yakalanmasını sağlayacak. Peki, Erikli’de çadır kuranların kimlik bildirimini kim yapacak? Bundan ötürü de kamp alanları dışında çadır kurulmasına müsaade edilmemesi gerekiyor. Kamp alanlarında da kimlik bildirim sistemini kullanarak, kalanların kayıtları yapılmalıdır. Bundan ötürü de Jandarma ekiplerine bu yıl büyük iş düşecek. Ancak, sistem oturunca, Erikli daha huzurlu bir tatil bölgesi olacaktır.”