Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geçen pazartesi günü gittiği Ankara dönüşünde düzenlediği basın toplantısında, Kentsel Dönüşüm’e tabi tutulacak Yenimescit Mahallesi Kırçeşme Sokağı’nda yaşayan yaklaşık 500 ailenin, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından Keşan Karanlıkdere Mevkii’nde Roman ve yoksul vatandaşlar için inşa edilmekte olan 428 adet konutun da bulunduğu toplam 730 konutluk inşaata yerleştirilmesine yönelik isteğini dile getirmişti.

Konuyla ilgili olarak, TOKİ İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde görüşmeler yaptığını kaydeden Özcan, “Hazır devlet burada bir derdimizi görsün diye 730 konut yapmış. Bunu değerlendirelim. Keşan Pazaryeri Projemiz artık gündeme girdi. Yani dönüşü olmayan bir yolda. En geç 2-2.5 yıl içerisinde hayata geçecek. Yarın Kırçeşme Sokağı’nı da bir dönüşüme tabi tutup yaparsak o bölgede kentsel açıdan mükemmel bir görüntü oluşmuş olur. Hem oradaki insanlarımız menfaatlenmiş olur hem de bir sürü de yeni konut üretmiş oluruz.” demişti.

Açıklamanın sonunda, kendi meclis üyelerini toplayacağını ve ortak bir karar alınacağını kaydeden Özcan’ın bu isteğinin gerçekleşip gerçekleşmediği, geçen cuma günü Keşan Belediye Meclisi’nde yapılan CHP Grup Toplantısı’nda istenilen kararın çıkıp çıkmadığı öğrenilemedi. Basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen grup toplantısıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Gazeteciler, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a, aynı soruyu geçen cumartesi günü Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda, Keşan Gençlik - Kırcasalih Madenspor kız voleybol takımları arasında oynanan karşılaşma öncesinde de sordu. Ancak Mehmet Özcan, herhangi bir açıklama yapılmayacağını belirtti.

Bu durum, “Grup kararı alınamıyor mu?” şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu.